ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/06/2020 09:56 EEST

Σε λειτουργία και ο Ανισόπεδος Κόμβος (Α/Κ) Λυκοποριάς στην Ολυμπία Οδό

Αποτελούσε το μόνο ελλιπές τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος- Πάτρα.

HuffPost Greece

Οσοι διέρχονταν τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, στην έξοδο για Λυκοποριά, διαπίστωναν εδώ και χρόνια ότι υπήρχαν απαγορευτικές κορίνες εισόδου – εξόδου και κόκκινα Χ στις πινακίδες.

Αυτό το σκηνικό, πλέον, έχει αλλάξει, καθώς ο Ανισόπεδος Κόμβος (Α/Κ) Λυκοποριάς, του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Πάτρα, στην περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

Είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, διότι πέρα από την οδική σύνδεση της συγκεκριμένης περιοχής με τον Αυτοκινητόδρομο, αναβαθμίζει την τεχνική υποδομή, μέσω της νέας κατασκευής γεφύρωσης του ρέματος Σκουπέικου, στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών. Επίσης, αναβαθμίζει και  την οδική υποδομή με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη συμβολή του Κλάδου Εξόδου του Α/Κ Λυκοποριάς με την Παλαιά Εθνική Οδό.

HuffPost Greece

 

Παράλληλα, τα έργα ανάπλασης περιλαμβάνουν: δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, πλακοστρώσεις – περιφράξεις των γηπέδων, δημιουργία περιμετρικού δρόμου μεταξύ γηπέδου και ρέματος με νέα περίφραξη και φωτισμό όλων αυτών των σημείων.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα δίνουμε στην κυκλοφορία τον Ανισόπεδο Κόμβο Λυκοποριάς διευκολύνοντας περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής στις μετακινήσεις τους, τη γέφυρα του ρέματος Σκουπέικου, καθώς και τον Κυκλικό Κόμβο δίπλα στη γέφυρα, ώστε να είναι ασφαλής πια η διέλευση πεζών και οχημάτων. Παράλληλα, αναβαθμίζεται ποιοτικά όλη αυτή η περιοχή με σημαντικά έργα ανάπλασης,» δήλωσε κατά την παράδοση του Κόμβου, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργιος Καραγιάννης.