Συνελήφθη η ανιψιά του Φετουλάχ Γκιουλέν ενώ προσπαθούσε να "περάσει" στην Ελλάδα

Ο θείος της ζει στις ΗΠΑ. Στην Τουρκία θεωρείται ηγέτης της "τρομοκρατικής οργάνωσης" FETO και ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικόπημα του 2016.
Pictures from History via Getty Images

Στα χέρια των τουρκικών αρχών είναι η ανιψιά του αυτοεξόριστου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί πως οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 ενώ έχει χαρακτηρίσει το κίνημα του οποίου ηγείται ο πρώτη ιμάμης, ως τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, και σε ανάρτησή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

″Δέκα άτομα συνελήφθησαν από την συνοριοφυλακή μας καθώς προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα. Κατά την έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε πως πέντε εκ των συλληφθέντων ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO και μεταξύ αυτών ήταν και η Σουμεϊγιέ Γκιουλέν, ανιψιά του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης, Φετουλάχ Γκιουλέν”.

Κυρίως απο το 2016 και μετά, οι τουρκικές αρχές έχουν φυλακίσει, κατά κανόνα χωρίς καν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία και νόμιμες διαδικασίες χιλιάδες πολίτες με την κατηγορία πως είναι μέλη της ”τρομοκρατικής οργάνωσης” FETO.

Στο στόχαστρο έχουν μπει πολλοί ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, διανοούμενοι αλλά και δάσκαλοι, καθηγητές κ.α. ενώ αρκετοί έχουν προσπαθήσει να ξεφύγουν από το καθεστώς αναζητώντας άσυλο στην Ευρώπη.

Η σύλληψη της ανιψιάς του Φετουλάχ Γκιουλέν, αποτελεί για την προεδρία της κυβέρνηση της Τουρκίας μια ”επιτυχία” που το καθεστώς θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Δημοφιλή