Συνετρίβη για πρώτη φορά πύραυλος της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin

Μετέφερε μόνο πειράματα.
.
.
via AP

Πύραυλος συνετρίβη στη Γη λίγο μετά την εκτόξευσή του τη Δευτέρα, στο πρώτο ατύχημα εκτόξευσης της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin- μα η κάψουλα, η οποία μετέφερε πειράματα, έπεσε με ασφάλεια με αλεξίπτωτο.

Στην πτήση της Blue Origin, που χρησιμοποίησε το ίδιο είδος πυραύλου με τις αποστολές τουριστών στα όρια του διαστήματος, δεν επέβαινε κανείς. Οι πύραυλοι προς το παρόν παραμένουν στο έδαφος, αναμένοντας το αποτέλεσμα της σχετικής έρευνας, σύμφωνα με τη Federal Aviation Administration.

Ο πύραυλος New Shepard πετούσε ήδη περίπου ένα λεπτό, έχοντας εκτοξευτεί από το δυτικό Τέξας, όταν κίτρινες φλόγες εμφανίστηκαν γύρω από τον κινητήρα. Το σύστημα εγκατάλειψης της κάψουλας ενεργοποιήθηκε άμεσα και μερικά λεπτά αργότερα έπεφτε με αλεξίπτωτο στην έρημο. Ο πύραυλος συνετρίβη, χωρίς να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Ο σχολιασμός της πτήσης από πλευράς της Blue Origin σταμάτησε όταν εκτοξεύτηκε η κάψουλα από τον πύραυλο το πρωί της Δευτέρας, ανακοινώνοντας κάποια στιγμή πως «φαίνεται πως βιώσαμε μια ανωμαλία στη σημερινή πτήση. Αυτό δεν είχε σχεδιαστεί».

Το συμβάν έλαβε χώρα καθώς ο πύραυλος πετούσε με περίπου 1.126 χλμ/ώρα σε ύψος 8.500 μέτρων. Κανονικά ο πύραυλος προσγειώνεται όρθιος για να χρησιμοποιηθεί ξανά.