ΔΙΕΘΝΕΣ
05/05/2020 14:35 EEST

Συρία: 14 μαχητές ιρανικών πολιτοφυλακών νεκροί σε αεροπορική επιδρομή

Αποδίδεται στο Ισραήλ.

aliunlu via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Δεκατέσσερις Ιρανοί μαχητές και μέλη πολιτοφυλακών που υποστηρίζουν τις δυνάμεις αυτές σκοτώθηκαν σε νυχτερινή επιδρομή που εξαπολύθηκε στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αεροπορικές αυτές επιδρομές «εξαπολύθηκαν τη νύχτα από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη» στην έρημο της περιοχής αλ Μαγιαντίν και στις πόλεις αλ Σαλιχίγια και αλ Καουρίγια.

Νωρίτερα το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA είχε μεταδώσει ότι συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας αναχαίτισαν ισραηλινούς πυραύλους που είχαν στόχο ένα ερευνητικό κέντρο στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ το Παρατηρητήριο είχε κάνει λόγο για μία ακόμη επίθεση στο ανατολικό τμήμα.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011 το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων αλλά και πολιτοφυλακών του Ιράν και του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ που στηρίζουν τη Δαμασκό.

«Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε την ισραηλινή επίθεση εναντίον ερευνητικού κέντρου στην επαρχία του Χαλεπιού», επεσήμανε το SANA.

Επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, το συριακό πρακτορείο διευκρίνισε ότι οι πύραυλοι που αναχαιτίστηκαν είχαν στόχο πολλές «στρατιωτικές αποθήκες», στην περιοχή αλ Σαφίρα, νοτιοανατολικά της πόλης του Χαλεπιού.

Από τις αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν «μεγάλες εκρήξεις» στην περιοχή, ανέφερε από την πλευρά του το Παρατηρητήριο, εξηγώντας ότι είχαν στόχο αποθήκες όπλων που ανήκαν σε φιλο-ιρανικές πολιτοφυλακές.

Λίγα λεπτά αργότερα τα μαχητικά έπληξαν θέσεις των πολιτοφυλακών αυτών στην έρημο αλ Μαγιαντίν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)