ΣΥΡΙΖΑ: Μπόνους εκλογής στα νέα μέλη

Με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας διεύρυνσης του κόμματος.
Pacific Press via Getty Images

Μία κομβική απόφαση για την προσέλκυση νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την παροχή ενός μπόνους στα νέα μέλη που θέλουν να εκλεγούν στα όργανα του κόμματος. Το θέμα θα χειριστεί ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος με χρονοδιάγραμμα μετά τις γιορτές να έχει διαμορφωθεί ο μηχανισμός.

Πρόκειται για μία κίνηση που έχει σαφή πολιτικό προσανατολισμό την ενίσχυση της προσπάθειας διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του «σπασίματος» των υφιστάμενων μηχανισμών. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν Νομαρχιακές Επιτροπές (μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού βέβαια) που έχουν διαφωνήσει με την διεύρυνση και με επιστολές τους στο Οργανωτικό Γραφείο έχουν δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσουν στην εγγραφή νέων μελών.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση που συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο είναι τα νέα μέλη του κόμματος που θέτουν υποψηφιότητα για εκλογή είτε στις νομαρχιακές είτε στα συντονιστικά όργανα να «υποστηρίζονται» με ένα μπόνους που θα συμπληρώνει τον αριθμό των ψήφων που θα λαμβάνουν. Έτσι οι υφιστάμενοι μηχανισμοί δεν θα μπορούν να μπλοκάρουν την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα ο μηχανισμός του μπόνους θα λειτουργήσει και ως κίνητρο για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν, να συμμετέχουν και να αποφασίζουν για τον ΣΥΡΙΖΑ.