ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/08/2019 17:56 EEST | Updated 20/08/2019 17:56 EEST

ΣΥΡΙΖΑ: Σώσαμε την ελληνική οικονομία από την χρεοκοπία

Κομματικές πηγές λένε ότι η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και τα στοιχεία που την συνοδεύουν, “δικαιώνουν τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δικαιωμένοι αισθάνονται (και δεν το κρύβουν) στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το τέλος των μνημονίων και μετά την δημοσιοποίηση των θετικών στοιχείων της Κομισιόν για την πορεία της οικονομίας. “Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν για τον 1 χρόνο εξόδου από τα μνημόνια, επιβεβαιώνουν αυτό που όλος ο πλανήτης, πλην ΝΔ, αναγνωρίζει: Ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την ελληνική οικονομία από την χρεοκοπία στην οποία την είχαν οδηγήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ”, έγραψε σε tweet του εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Κομματικές πηγές λένε ότι η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και τα στοιχεία που την συνοδεύουν, “δικαιώνουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της οικονομίας και καταρρίπτουν το αφήγημα της ΝΔ για τη δήθεν καταστροφική οικονομική πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ”.

“Επιβεβαιώνεται πλήρως η επισήμανσή μας ότι όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τη ΝΔ, η ΝΔ έχει αποφασίσει: τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα”, υπογραμμίζουν στην Κουμουνδούρου επισημαίνοντας ότι η Κομισιόν καταγράφει “τα απτά οφέλη που προέκυψαν για την ελληνική οικονομία”. Τέτοια οφέλη είναι “η μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 17,6% τον Απρίλιο του 2019, όταν για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2011 έπεσε κάτω από το 18%, έναντι του υψηλότερου ποσοστού της τάξεως του 27,9 % που καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2013”. και “οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία της χώρας”.

Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν ότι ακόμη και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, που ήταν από τους “σκληρούς” των θεσμών, τώρα δηλώνει ότι “η ανάπτυξη είναι σταθερή, η ανεργία μειώνεται και τα δημόσια οικονομικά έχουν βελτιωθεί”. Προσθέτουν δε και την δήλωση του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί σύμφωνα με την οποία “η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο από τότε που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα στήριξης πριν από ένα χρόνο» και ότι «τα οικονομικά δεδομένα εμφανίζουν θετικά σημάδια”.

“Όταν, λοιπόν, η ΝΔ αναφέρεται σε αυταπάτες θα πρέπει να κοιτάζεται στον πολιτικό της καθρέφτη. Αν και στην περίπτωσή της, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι μάλλον συνειδητή επιλογή και παγιωμένος τρόπος προσέγγισης των πολιτών”, καταλήγουν στον ΣΥΡΙΖΑ.