Βρετανία: Θύματα ανθρωποθυσιών βρέθηκαν κατά την διάρκεια έργων ύδρευσης

Oταν μηχανικοί άρχισαν να σκάβουν για να τοποθετήσουν αγωγούς νερού.
THAMES WATER

Δεκάδες ανθρώπινοι σκελετοί της Νεολιθικής περιόδου, μεταξύ των οποίων και θύματα θυσιών, ανακαλύφθηκαν σε οικισμό 3.000 ετών στην Βρετανία.

Συνολικά βρέθηκαν οι σκελετοί 26 ανθρώπων από την Εποχή των Μετάλλων και την Ρωμαϊκή περίοδο. Ανάμεσά τους ήταν μία γυναίκα με κομμένα πόδια και χέρια δεμένα πίσω από το κεφάλι της, καθώς επίσης ένα αποκεφαλισμένο άτομο, με το κρανίο τοποθετημένο δίπλα στα πόδια του.

Ο οικισμός ανακαλύφθηκε όταν μηχανικοί άρχισαν να σκάβουν για να τοποθετήσουν αγωγούς νερού στην περιοχή του Οξφορντσάιρ, στην Αγγλία.

THAMES WATER

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που μελετούν τα ευρήματα, οι σκελετοί ανήκουν σε ανθρώπους από την ίδια κοινότητα, οι οποίοι είχαν αναλάβει να δημιουργήσουν το Λευκό Αλογο του Αφιγκτον, ένα προϊστορικό γλυπτό που βρίσκεται σε διπλανό λόφο.

«Τα ευρήματα ανοίγουν ένα μοναδικό παράθυρο στη ζωή και τον θάνατο κοινοτήτων οι οποίες είναι γνωστές για την δημιουργία μοναδικών κτηρίων και μνημείων» δήλωσε ο αρχαιολόγος Πάολο Γκουαρίνο. «Τα αποτελέσματα από την ανάλυση των αντικειμένων, των οστών ζώων, τους ανθρώπινους σκελετούς και τα δείγματα του εδάφους, θα μας βοηθήσουν να προσθέσουμε πολύ σημαντικές πληροφορίες στην ιστορία των ανθρώπων που ζούσαν σε αυτά τα εδάφη πριν από τόσα πολλά χρόνια...»

Πηγή: CNN

Δημοφιλή