Σοβιετικό τανκ τρομοκρατεί Πολωνούς περιφερόμενο σε κεντρικό δρόμο

Εντάξει δεν είναι και λίγο. Ειδικά εάν έχεις ζήσει και Ψυχρό Πόλεμο.
www.twojepajeczno.pl

Η αστυνομία στην κεντρική Πολωνία κλήθηκε να ανταποκριθεί σε ένα περίεργο περιστατικό που σίγουρα προκάλεσε ανατριχίλα σε όσους επιδίδονται σε θεωρίες συνωμοσίας (και μη) περί «προσπαθειών επέκτασης της Ρωσίας προς Δυσμάς» αλλά και σε όσους θυμούνται τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.

Σύμφωνα με την περιγραφή της κλήσης που έλαβε η Αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης, στους δρόμους της πόλης Pajeczno περιφερόταν ένα ρωσικό τανκ Τ-55.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο εντόπισε το τεθωρακισμένο, το οποίο χρονολογείται από την εποχή της ΕΣΣΔ, παρκαρισμένο στη μέση ενός κεντρικού δρόμου. Εκεί βρίσκονταν, όπως αναφέρει το Russia Today, και οι δύο υπεύθυνοι για αυτή τη βραδινή βόλτα, εκ των οποίο ο ένας βρισκόταν ακόμη στη θέση του οδηγού. Φυσικά ο 49χρονος άνδρας ήταν τύφλα στο μεθύσι.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι ανώτεροί του, πράγματι του είχαν δώσει εντολή να «μετακινήσει» το τανκ-το οποίο δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση- και αλλά σίγουρα δεν ήθελαν να το δουν να «κόβει» βόλτες στο κέντρο της πολωνικής πόλης. Επίσης σίγουρα δεν θα ήθελαν να οδηγεί το τανκ, συνολικού βάρους 36 τόνων μεθυσμένος.

Και για να γίνουν ακόμη λίγο χειρότερα τα πράγματα, για το τεθωρακισμένο δεν υπήρχε σχετικό ασφαλιστήριο ενώ η αστυνομία αδυνατούσε να το μετακινήσει από τη μέση του δρόμου, επί ώρες.

Ο μεθυσμένος οδηγός κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης δύο ετών για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλα 8 χρόνια για έκθεση πολιτών σε κίνδυνο αν και δεν υπάρχουν αναφορές για καταστροφές.

Φυσικά οι είδηση ξετρέλανε τους χρήστες των social media που έκαναν τα σχόλιά τους στο Twitter.

Πηγές: Russia Today