ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/08/2020 11:31 EEST | Updated 17/08/2020 11:39 EEST

Στις 7 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα και του Βασίλη Διγαλάκη.

Eurokinissi
.

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία, όπως δήλωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, εν μέσω κλίματος ανησυχίας για την αναζωπύρωση του κορονοϊού που παρατηρείται στη χώρα. 

«Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, σε κάθε περίπτωση, αρχίζουν τα σχολεία. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται αμέσως μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες τα νέα κρούσματα ημερησίως ξεπερνούν τα 200, οδηγώντας σε λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση. Επίσης, αναμένεται να διαπιστωθεί ποια θα είναι η κατάσταση τις ημέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο, για τις οποίες υπάρχει έντονος προβληματισμός λόγω των ταξιδιών και της επιστροφής μεγάλων αριθμών εκδρομέων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Όπως σημείωσε ο Βασίλης Διγαλάκης, «δυστυχώς, είχαμε μια αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως λόγω της χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων. Θα αξιολογήσει η επιτροπή των επιστημόνων τα νέα δεδομένα, μετά την επάνοδο των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Ο κ. Διγαλάκης υπογράμμισε ότι «οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου», ενώ δεν πήρε θέση για το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους μαθητές.

Σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια, ο κ. Διγαλάκης είπε ότι «στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου θα επαναληφθεί το μοντέλο που εφαρμόστηκε τον Ιούνιο, με εξ αποστάσεως εξετάσεις και υποχρεωτική φυσική παρουσία, σε όποια μαθήματα προβλέπεται». Επίσης, επεσήμανε ότι «τα νέα δεδομένα θα εξεταστούν και σε ότι αφορά την λειτουργία των Πανεπιστημίων», αναφέροντας ότι «μπορεί να συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όμως στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, με φυσική παρουσία των φοιτητών, ακόμη και μέσω λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων».

Την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του στο Open: «Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας» ανέφερε, προσθέτοντας- ερωτηθείς κατά πόσο είναι οριστική η απόφαση- πως όσο και αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δεν βελτιώνεται το αποτέλεσμα. «Εργαζόμαστε από τώρα ως τις 7 Σεπτεμβρίου για να έχουμε αναστροφή της αύξησης κρουσμάτων για να μπούμε στο φθινόπωρο με καλύτερες συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ, σε ερώτηση αν η ημερομηνία αυτή έχει «κλειδώσει», απάντησε «φυσικά».