Στο Τέξας βρίσκονται 9 Ελληνικές startups με αφορμή το φεστιβάλ SXSW: Τι δηλώνουν οι υπεύθυνοι

Στο Τέξας βρίσκονται 9 Ελληνικές startups με αφορμή το φεστιβάλ SXSW: Τι δηλώνουν οι υπεύθυνοι
The Hellenic Initiative

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) υποστηρίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά την Ελληνική συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ SXSW. Φέτος, το φεστιβάλ SXSW θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 18 Μαρτίου, και κατά τη διάρκεια του 9 Ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις θα φιλοξενηθούν στο Ελληνικό περίπτερο. Οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη διεθνή σκηνή, σε ένα από τα πιο διακεκριμένα τεχνολογικά και επιχειρηματικά συνέδρια του κόσμου. Στα προηγούμενα χρόνια του φεστιβάλ, επιχειρήσεις όπως το Twitter και το Periscope συστήθηκαν στην επιχειρηματική κοινότητα, δύο εταιρείες που στη συνέχεια της πορείας του εξελίχθηκαν σε κολοσσούς της τεχνολογίας.

Για μια ακόμη χρονιά, η Ελληνική Πρωτοβουλία και η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα υποστηρίζουν τις Ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις στο SXSW, μέσω της από κοινού χρηματοδοτημένης χορηγίας τους. Το ΤΗΙ επιβεβαιώνει την πεποίθηση του ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί κλειδί για τη νέα γενιά δημιουργικών και επιχειρηματικών εγχειρημάτων που μπορούν να συνεισφέρουν στη μελλοντική ευημερία της Ελλάδας. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε ένα από τα πιο κλειστά και διακεκριμένα συνέδρια στο κόσμο, οι Ελληνικές αυτές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να εμπνευσθούν και να αναπτυχθούν.

Στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, και μέσω της σημαντικής βοήθειας του ΤΗΙ και της Πρεσβείας των Η.Π.Α, πάνω από 90 Ελληνικά startups είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο SXSW. Μέσα από τη συμμετοχή τους, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο και τις ιδέες τους σε μια διεθνή σκηνή που αποτελείται από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες παγκοσμίως, που προέρχονται από πάνω από 100 χώρες. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν 35.000 ομιλητές και επιχειρηματίες με σημαντική διεθνή παρουσία. Φέτος, οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν και σε διαγωνισμό pitching, αναπτύσσοντας τις ικανότητες τους ακόμα περαιτέρω προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους.

Μέσω της υποστήριξης του ΤΗΙ και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα των Ελληνικών startups αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται από την επενδυτική κοινότητα. Ενδεικτικά, η εταιρεία online εκπαίδευσης Schoox, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει συνολικά $6,5M, ενισχύοντας και επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της, και προσφέροντας εργασία σε 40-45 εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, η Gridmates, μια πλατφόρμα δωρεάς ενέργειας, απέσπασε το δεύτερο βραβείο το 2015 για λογαριασμό του Αμερικάνικου Υπουργείου Ενέργειας σε «clean tech startups», και της απονεμήθηκε βραβείο $105,000, αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα επιχείρησης που επωφελήθηκε από την υποστήριξη του ΤΗΙ και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Φέτος η εταιρεία Ingredio, μια πλατφόρμα που βοηθά στην αναγνώριση της τοξικότητας των συστατικών στα τρόφιμα και τα καλλυντικά θα έχει την ευκαιρία να εντυπωσιάσει τους επενδυτική κοινότητα και να συγκεντρώσει κεφάλαια για την επέκταση των δραστηριοτήτων της.

The Hellenic Initiative

Ο Μιχάλης Πρίντζος, THIs Director of Programming, δήλωσε: «Από την ίδρυση της, η Ελληνική Πρωτοβουλία στεκόταν πάντα δίπλα σε καινοτόμες ιδέες και φιλόδοξα επιχειρηματικά εγχειρήματα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Η παρουσίαση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, σε μια σκηνή που αποτελείται από τόσο διακεκριμένους επαγγελματίες όσο αυτή του SXSW, και το ενδιαφέρον που βλέπουμε από τους επενδυτές για τις Ελληνικές startups είναι πραγματικά αναζωογονητικό. Επιβεβαιώνει την πεποίθηση του ΤΗΙ για τις τεράστιες δυνατότητες της Ελλάδας καθώς και ότι τα καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην μελλοντική ευημερία της Ελλάδας».

Ο Αμερικάνος Πρέσβης στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, δήλωσε: «Η αντοχή και η δύναμη του τομέα των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων είναι ένα από τα Ελληνικά success stories και αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την οικονομική ανάκαμψη. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τους νέους Έλληνες επιχειρηματίες και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να τους συνδέσουμε με τους ομολόγους τους από τον ενεργητικό τομέα νεοφυών επιχειρήσεων της Αμερικής. Η καινοτομία θα είναι το θέμα της Αμερικάνικης συμμετοχής στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου φέτος, η Αμερική θα είναι η τιμώμενη χώρα. Ελπίζουμε να δούμε και μερικούς από τους απόφοιτους του SXSW εκεί, να παρουσιάζουν όσα κέρδισαν από αυτή τη σημαντική εμπειρία».

Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία

Αποστολή μας: Η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.

Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είμαστε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic InitiativeTΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.