ΤΟ BLOG
25/04/2019 10:25 EEST | Updated 26/04/2019 08:58 EEST

Στον Κωνσταντακόπουλο η Ακτή B’ Βούλας και στην Grivalia η Ακτή A’

Η ATHENS BEACH CLUB, 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ, θα επενδύσει 7 εκατ. Ευρώ.

Sven Hansche / EyeEm via Getty Images

Η ATHENS BEACH CLUB, 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ, θα επενδύσει 7 εκατ. ευρώ. και η ΝΑΥΣΙΚΑ Α.Ε. ακόμη 8 εκατ.

Μπαράζ αξιοποιήσεων «φιλέτων» της λεγόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας, δηλαδή της παραθαλάσσιας ζώνης από Φάληρο μέχρι τουλάχιστον τη Βουλιαγμένη. Προ ημερών, είχαμε την ηλεκτρονική δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ, που κατακύρωσε στην ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ για 40 χρόνια την αξιοποίηση και εκμετάλλευση της Μαρίνας Αλίμου, της μεγαλύτερης των Βαλκανίων και εκ των μεγαλύτερων της Μεσογείου. Τώρα, με πλειοδοτική δημοπρασία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κατακυρώθηκε η υπομίσθωση της Ακτής B’ Βούλας (Ζώνες 1,2 και 3), στην Athens Beach Club A.E, 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Η AthensBeachClub, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου (CostaNavarino, Hilton κ.ά), διεκδίκησε και τα τρία υπομισθούμενα τμήματα της έκτασης, μαζί με τα αντίστοιχα ακίνητα και τις εμπορικές εκμεταλλεύσεις, όπως αυτά αποτυπώνονται στη Μελέτη Διαμόρφωσης που έχει εκπονήσει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Στόχος, της επένδυσης που θα ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ, είναι η ανάπλαση της Ακτής με όρους ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης και με τρόπο που θα σέβεται τις ανάγκες και επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα, θα δημιουργηθεί και ένας παραθαλάσσιος χώρος για τους ενοίκους του ξενοδοχείου και των μελλοντικών κατοικιών του νέου προορισμού στο κέντρο της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις που σήμερα διαχειρίζεται η Hilton. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Hilton έχει περάσει στην ιδιοκτησία Κωνσταντακόπουλου και οι επενδύσεις που θα γίνουν εκεί τα επόμενα χρόνια, περιλαμβάνουν εμπορικά καταστήματα και διαμερίσματα προς πώληση.

Τώρα, σύμφωνα με τη σχετική Μελέτη Διαμόρφωσης, η αξιοποίηση των Ζωνών 1, 2 και 3 της Ακτής Β’ Βούλας, θα συμβάλει στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής, μέσω και της προσέλκυσης υψηλού προφίλ επισκεπτών, ενώ θα συνεισφέρει άμεσα και έμμεσα οικονομικά οφέλη στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Επιπλέον, ως πρόσθετη παροχή, η Athens Beach Club αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκτελέσει, επ’ ωφέλειά του Δήμου, τις εργασίες που είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων της έκτασης που δεν αποτελούν αντικείμενο της υπομίσθωσης. Η υπομίσθωση των ως άνω τμημάτων της Ακτής Β’ Βούλας τελεί υπό την προϋπόθεση της υπογραφής των σχετικών συμβάσεων υπομίσθωσης με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου μήνα.

Εξάλλου, η Ακτή Α’ Βούλας, πέρασε προς αξιοποίηση στην εταιρεία Ναυσικά ΑΕ, θυγατρική της GrivaliaHospitality. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που έχει αναλάβει με μακροχρόνια μίσθωση και τα «Αστέρια» της Γλυφάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επενδύσει πάνω από 8 εκατ. και θα δημιουργήσει εκτός από γήπεδα τένις και λοιπούς χώρους αναψυχής, μέχρι camping 5 αλλά και θερινό κινηματογράφο, μέσω της εταιρείας Tanweer Alliances.