Στρεπτόκοκκος: Ανησυχία για την εξάπλωση και ελλείψεις σε αντιβιοτικά

Μετά το τραγικό περιστατικό του 7χρονου παιδιού από τη Νάουσα και την έξαρση των ιώσεων, οι γονείς των μικρών παιδιών έχουν θορυβηθεί.
felt intestine and bacterias growht
felt intestine and bacterias growht
Carol Yepes via Getty Images

Γονείς και φαρμακοποιοί αναζητούν αντιβιοτικά για την καταπολέμηση του στρεπτόκοκκου από φαρμακείο σε φαρμακείο λόγω των μεγάλων ελλείψεων που παρατηρούνται, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αναζητούν τα φάρμακα ακόμα και σε νομούς εκτός Θεσσαλονίκης.

Μετά το τραγικό περιστατικό του 7χρονου παιδιού από τη Νάουσα και την έξαρση των ιώσεων, οι γονείς των μικρών παιδιών έχουν θορυβηθεί, ζητώντας πληροφορίες από τους παιδιάτρους ενώ προστρέχουν και στα φαρμακεία για να προμηθευτούν τεστ για τον στρεπτόκοκκο.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι γονείς θα πρέπει να είναι σε επικοινωνία με τους παιδιάτρους τους προκειμένου να παίρνουν συμβουλές την υγεία των παιδιών τους.

Ο στρεπτόκοκκος μεταδίδεται μέσω των μολυσμένων σταγονιδίων από τις εκκρίσεις ασθενών, της επαφής με επιμολυσμένες επιφάνειες, της επαφής με μολυσμένες πληγές στο δέρμα των ασθενών και από υγιείς φορείς του βακτηρίου.

Με πληροφορίες από ertnews

Δημοφιλή