Συγγνώμη Σταύρου Θεοδωράκη προς Κορτώ για τον Χειμωνά

Τι απαντά ο γνωστός συγγραφέας.
Facebook

Με ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ζήτησε συγγνώμη για την ατυχή δήλωση του Θανάση Χειμωνά, υποψηφίου του Ποταμιού στις ευρωεκλογές, με αφρομή την εξομολόγηση του γνωστού συγγραφέα, Αύγουστου Κορτώ, για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε πριν από ένα χρόνο και την έκκλησή του σε όσους πάσχουν από κατάθλιψη να μιλήσουν δημόσια για αυτό που ζουν.

Ο Θανάσης Χειμωνάς είχε γράψει συγκεκριμένα: «Αγαπητοί φίλοι. Πριν λίγο έκανα απόπειρα αυτοκτονίας επειδή ήμουν χάλια κι έτσι. Θα ποστάρω σχετική φωτό στις 26 Μαϊου για να με ψηφίσετε στις εκλογές. Σας μερσώ».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε «ατυχή» τη συγκεκριμένη τοποθέτηση και ζήτησε ο ίδιος συγγνώμη από τον Αύγουστο Κορτώ, τονίζοντας πως «ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιπολαιότητα».

Η απάντηση του Κορτώ

«Η χυδαιότητα πληγώνει την αλήθεια όσο το φτέρνισμα το βουνό» ήταν το σχόλιο του Αύγουστου Κορτώ, στο facebook, ως απάντηση στην ανάρτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή με το Ποτάμι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ.Χειμωνάς έχει καταφερθεί και στο παρελθόν εναντίον του συγγραφέα, με επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοφιλή