Συγκλονισμένοι οι πολιτικοί αρχηγοί από την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων

Μηνύματα θλίψης αλλά και συμπαράστασης στον γαλλικό λαό.
Charles Platiau / Reuters

Την απέραντη θλίψη τους για την τεράστια καταστροφή στην Παναγία των Παρισιών, και την ταυτόχρονη συμπαράστασή τους στο γαλλικό λαό εκφράζουν οι Ελληνες πολιτικοί αρχηγοί.

«Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων μας θλίβει βαθιά. Δεν αποτελεί μόνο εθνική καταστροφή για τη Γαλλία, αλλά και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Εμανουέλ Μακρόν,είμαστε στο πλευρό σας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Οι εικόνες της Παναγίας των Παρισίων στις φλόγες είναι απολύτως αποκαρδιωτικό να τις βλέπεις. Η Παναγία των Παρισίων είναι ένα ιστορικό και θρησκευτικό αξιοθέατο του Παρισιού, της Γαλλίας και της Ευρώπης. Oλες μας οι σκέψεις και οι προσευχές είναι απόψε με τον Γαλλικό λαό», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter στα αγγλικά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για τη φλεγόμενη Παναγία των Παρισίων.

«Ανείπωτη θλίψη προκαλεί σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στο γαλλικό λαό, σε όλους μας, η τεράστια καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίων» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας πως «χάνεται ένα μνημείο μοναδικής τέχνης, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής και ζωγραφικής, σύμβολο για τον παγκόσμιο πολιτισμό, συνδεδεμένο με εξαιρετικά σημαντικές στιγμές της γαλλικής και της ευρωπαϊκής ιστορίας».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η ζημιά για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά είναι ανυπολόγιστη.«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γαλλικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή. Ευχόμαστε η φωτιά να ελεγχθεί και η απώλεια για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό να είναι η μικρότερη δυνατή», σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε στα γαλλικά: «Η Παναγία των Παρισίων είναι Παναγία όλων μας - και θα παραμείνει έτσι. Είμαστε όλοι στην πλευρά των Παριζιάνων και των Γάλλων, με βουβοί με θλίψη #NotreDame».

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλή