Τα βήματα του «Ανθρωποκτονιών» για Μαλένα και Ίριδα

Κάθε νέο στοιχείο, που θα προκύπτει, θα συμπληρώνεται, ενώ είναι πολύ πιθανό να «ανοίγει νέους δρόμους» για την έρευνα.
sdv
sdv
Eurokinissi

Με δεδομένο πλέον ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν αναλάβει να ερευνήσουν εάν και οι θάνατοι των δύο αδελφών της κρύβουν τα δικά τους μυστικά.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ερευνητές της Ασφάλειας να μελετούν με μεγάλη προσοχή τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, και αυτό είναι το πρώτο στάδιο τής έρευνας.

Μελετώντας τους φακέλους θα δουν και θα αποφασίσουν από ποια πρόσωπα πρέπει να λάβουν καταθέσεις, είτε συμπληρωματικές είτε καινούργιες. Προτεραιότητα δίνεται σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στην ογκολογική κλινική του οποίου εξέπνευσε η Μαλένα, που έπασχε από λευχαιμία.

Οι αστυνομικοί, όμως, δεν περιμένουν να έχουν τόσο λεπτομερείς περιγραφές για τη συμπεριφορά της 33χρονης, η οποία ήδη έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο τής κόρης της, καθώς έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από τη νοσηλεία του παιδιού στο Ίδρυμα και είναι λογικό να μην καταφέρουν να ανασύρουν τα πάντα από τη μνήμη τους.

Κάθε νέο στοιχείο, που θα προκύπτει, θα συμπληρώνεται, ενώ είναι πολύ πιθανό να «ανοίγει νέους δρόμους» για την έρευνα, όπως ανέφερε αξιωματικό του Ανθρωποκτονιών στη Huffpost.

Ακόμα και οι ιατροδικαστικές γνωματεύσεις αναμένεται να επανεξεταστούν από τους επιστήμονες, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων.

«Η έρευνα δεν έχει στόχο να κριθούν οι ενέργειες του παρελθόντος, αλλά να συμπληρώσει στοιχεία και να διαπιστωθεί εάν και οι άλλοι δύο θάνατοι οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια. Εάν προκύψουν ευθύνες για τον οποιοδήποτε, θα το κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες και θα αποφασίσουν τί θα γίνει» ανέφερε στη Huffpost ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.