ΔΙΕΘΝΕΣ
07/03/2019 17:11 EET

Τανζανία: Καταδίκη σε απαγχονισμό καθηγητή που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου μαθητή του

Η άσκηση σωματικής βίας επιτρέπεται στα σχολεία της Τανζανίας, εντός συγκεκριμένων πλαισίων κανόνων.

Antti Vainikainen / EyeEm via Getty Images

Σε θάνατο καταδικάστηκε ένας καθηγητής στην Τανζανία ο οποίος είχε ξυλοκοπήσει έναν μαθητή του προκαλώντας του τραύματα που επέφεραν τον θάνατό του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, o δικαστής Λάμεκ Μλάχα είπε πως ο Ρεσπίσιου Μταζανγκίρα, 51 ετών, ενεργούσε κακόβουλα όταν χτύπησε επανειλημμένα το παιδί με αμβλύ αντικείμενο τον Αύγουστο. Ο καθηγητής είχε κατηγορήσει τον 14χρονο Σπέριους Εράντιους για την κλοπή της τσάντας μιας καθηγήτριας.

Η άσκηση σωματικής βίας επιτρέπεται στα σχολεία της Τανζανίας, εντός συγκεκριμένων πλαισίων κανόνων: Ειδικότερα, μπορούν να επιβληθούν μέχρι τέσσερα χτυπήματα, και ο διευθυντής πρέπει να είναι παρών. Η τιμωρία μπορεί να επιβληθεί μόνο από τον διευθυντή, ή κάποιον στον οποίο έχει δώσει σχετική άδεια.

Η είδηση του θανάτου του παιδιού πέρυσι στο σχολείο Κιμπέτα στην πόλη Μπουκόμπα προκάλεσε οργή στην κοινή γνώμη- με την οικογένεια του παιδιού να αρνείται να προβεί σε ταφή μέχρι τη σύλληψη του δράστη.

Παρά το ότι η θανατική ποινή εξακολουθεί να υφίσταται στη χώρα, δεν έχει πραγματοποιήσει εκτέλεση από το 1994. Επίσης, ο Μταζανγκίρα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Sponsored Post