Ταξίδια και αναμνήσεις πάνε μαζί, στις φωτογραφίες του κινητού μας

Ταξίδια και αναμνήσεις πάνε μαζί, στις φωτογραφίες του κινητού μας
Nokia 7.2
Nokia 7.2

Το ταξίδι για μένα πάντα ήταν συνώνυμο της φωτογραφίας. Ίσως γιατί μέσα από τις φωτογραφίες μού έρχονται στο μυαλό στιγμές, αναμνήσεις από κάποια εξόρμηση ή εκδρομή με φίλους, κάποιο αξιοθέατο από ένα ταξίδι μου στο εξωτερικό, μία σέλφι από το αεροπλάνο την ώρα της πτήσης ή από το αυτοκίνητο με φίλους. Έτσι ακριβώς “λειτούργησε” και το πρόσφατο ταξίδι μου στο κοντινό Λονδίνο, για να δω φίλους, φίλες και αδερφό.

Άρα, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε είναι ότι εκτός από μεγάλη βαλίτσα - για να χωράει όλη τη ντουλάπα που θέλω να έχω μαζί μου ακόμα και για ένα long weekend - είναι ότι θέλω και την τέλεια κάμερα για να απαθανατίζει τις στιγμές μου. Παρόλα αυτά, τα φωτογραφικά μου skills δεν επιτρέπουν τη χρήση φωτογραφικής μηχανής, οπότε η λύση που με έβγαλε ασπροπρόσωπη ήταν το νέο Nokia 7.2 και η τριπλή του κάμερα η οποία διαθέτει έναν εξαιρετικά ευαίσθητο κεντρικό αισθητήρα 48 MP για να καταγράφει και τις μικρότερες λεπτομέρειες, αισθητήρα βάθους 5 MP για ολοζώντανα πορτραίτα ZEISS και τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, έναν αισθητήρα 8 ΜΡ με εξαιρετικά ευρύ φακό 118° – που τραβάει ολόκληρη την εικόνα.

Εγώ λοιπόν έτυχε να κανονίσω το ταξίδι μου στο αγαπημένο Λονδίνο, λίγο πριν τις γιορτές, λίγο πριν την τέλεια εποχή που - ειδικά ο στολισμός του Λονδίνου - κάνει κάθε μεγάλο να νιώσει ξανά παιδί.

Όπως και να έχει, η πόλη αυτή είναι μαγική, σε όλες της τις εποχές. Τα μέρη και οι επιλογές που έχεις για βόλτα είναι αμέτρητα, οπότε πρέπει να κάνεις το σωστό προγραμματισμό για να μπορέσεις να δεις όσο πιο πολλά πράγματα μπορείς μέσα στις μέρες που έχεις εκεί. Το δικό μου ταξίδι ήταν πολύ σύντομο, αλλά οι στιγμές μου εκεί πολύ μεγάλες, και χάρη στο Nokia 7.2 και τις φωτογραφίες που έβγαλα κατά τη διαμονή μου εκεί στο Λονδίνο, θα έχω πλούσιο υλικό για τα επόμενα Instagram #tb posts.

Η ιδανική λονδρέζικη βόλτα για μένα ξεκίνησε με ένα αξιοπρεπές brunch - γιατί αν δεν φας brunch στο Λονδίνο, πού θα φας; και αν δεν φωτογραφίσεις το brunch που έφαγες στο Λονδίνο, είναι σαν να μην το έφαγες - το οποίο βρήκα μετά από ενδελεχή αναζήτηση λίγες μέρες πριν το ταξίδι μου.

London Eye
London Eye

Σειρά είχε ένα χαλαρό μεσημεριανό περπάτημα στο κέντρο του Λονδίνου, μία Κυριακή, όπου περνώντας από το εντυπωσιακό London Eye, βρήκα τις υπαίθριες αγορές που υπάρχουν στους δρόμους και τους μικροπωλητές με τα “κινητά” βιβλιοπωλεία τους, ενώ “έσπασα” λίγο το κρύο των ημερών με το γνωστό “mulled wine” το οποίο υπάρχει κυριολεκτικά σε κάθε γωνία στο σημείο αυτό.

Μετά από τη βόλτα κατά μήκος του Τάμεση, κατέληξα στο Borough Market, και μετά από 1μιση χλμ περίπου περπάτημα από εκεί, έφτασα - επιτέλους - στο all time favorite place του Λονδίνου, το St. Paul’s Cathedral, το οποίο έχει την ικανότητα να με ανατριχιάσει όσες φορές και να βρεθώ εκεί. Ευτυχώς, με τις αμέτρητες λειτουργίες της κάμερας του Nokia 7.2 και την ιδιότητα εικόνας χαμηλού φωτισμού, έβγαλα την τέλεια φωτογραφία του ναού!

Όλα τα ταξίδια μας είναι ανεκτίμητα, αρκεί να ξέρουμε το σωστό τρόπο να κρατάμε τις αναμνήσεις μας ζωντανές!

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση