Τέμπη: «Καιγόμαστε, θα πεθάνουμε, κοπελιά βοήθα με, τα παιδάκια μου»

Συγκλονιστική μαρτυρία 26χρονης από το βαγόνι 3.
via Associated Press

Οι μαρτυρίες των επιβατών που επέζησαν του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ραγίζουν καρδιές.

«Η ανέμελη ζωή μου τελείωσε στα Τέμπη». Αυτό δήλωσε μια 26χρονη κοπέλα, που κατάφερε και βγήκε ζωντανή από το βαγόνι 3., περιγράφοντας τα δραματικά λεπτά της σύγκρουσης των τρένων και όσα τραγικά ακολούθησαν.

Η 26χρονη είναι μία από τους επιζήσαντες και μίλησε στο MEGA για όλα όσα έζησε. Όπως είπε μετά το τραγικό δυστύχημα ένας πατέρας την πήρε τηλέφωνο και της είπε: «Κοπελιά με πήρε ο γιος μου από το δικό σου τηλέφωνο, πού είναι;», με την κοπέλα να μην μπορεί να του δώσει καμία απάντηση.

Η ίδια περιέγραψε για τα όσα έζησε: «23.23: Κάπως έτσι τελείωσε η ανέμελη ζωή μου. Βλέποντας τον θάνατο κατάματα. Μην ρωτάτε πως έγινε. Το θέμα είναι ότι έγινε. Απλά όλα σβήνουν, Ανοίγεις τα μάτια σου, αισθάνεσαι αίματα παντού, ανθρώπους να σε έχουν καταπλακώσει, γυαλιά σε όλο σου το κορμί, και να σου καίει το πρόσωπο η φλόγα που έρχεται κατά πάνω σου», είπε αρχικά.

«Σε τρομάζουν τα ουρλιαχτά ”καιγόμαστε, πεθαίνουμε”»

«Αλλά δεν σε τρομάζει αυτό. Σε τρομάζει ο διπλανός σου, που σου ουρλιάζει ”κοπελιά βοήθα με, τα παιδάκια μου”. Σε τρομάζει η κυρία που έβλεπες κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού σου απέναντί σου, και τώρα δεν την αναγνώριζες από το πώς έχει παραμορφωθεί το πρόσωπό της, από τα αίματα. Σε τρομάζουν τα ουρλιαχτά ”καιγόμαστε, πεθαίνουμε”. Και απλά εκεί γίνεσαι ”ένα” με τον άλλον τον άγνωστο που σε όλο το ταξίδι δεν ανταλλάξαμε κουβέντα»:

- Πρέπει να πηδήξουμε από το τρένο.

- Έχει γυρίσει το βαγόνι, δεν μπορούμε να βγούμε.

- Σπάστε το παράθυρο.

- Καιγόμαστε, γρήγορα.

- Θα τα καταφέρουμε.

«Υπήρχε καθυστέρηση στα Παλαιοφάρσαλα. Μας ενημέρωσαν ότι θα κάνουμε 20 λεπτά υποχρεωτική στάση, γιατί υπήρξε κάποιο πρόβλημα στις γραμμές. Όλοι στα βαγόνια αρχίσαμε να κάνουμε παράπονα. Εκεί φαίνεται να ακούστηκε το ”πάμε και όπου βγει” που άκουσε επιβάτης από τον ασύρματο. Μετά βγήκε νέα ανακοίνωση ότι θα φτάναμε στη Θεσσαλονίκη 12.25. και πάλι ακούστηκαν παράπονα από τους επιβάτες. Το προσωπικό ήταν σε αναστάτωση αλλά δεν μας έλεγαν τον λόγο».

Δημοφιλή