Την έκαψαν ζωντανή σε αυτοκίνητο – Και είναι η 18η δολοφονία transgender στις ΗΠΑ φέτος

Το 2018 είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 26 αντίστοιχοι θάνατοι, οι περισσότεροι από τους οποίους αφορούσαν μαύρες γυναίκες transgender.
18th trans woman to be murdered in 2019.
18th trans woman to be murdered in 2019.
Facebook

Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αναρωτιέται τι άλλο πρέπει να γίνει για να δράσει η Δικαιοσύνη. Η 23χρονη «Bee Love Slater» δολοφονήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου και αποτελεί την 18η δολοφονία transgeneder στις ΗΠΑ. Η ανησυχία αυτών των ατόμων είναι πιο έντονη από ποτέ.

Η Bee βρέθηκε καμμένη σε αυτοκίνητο της Φλόριντα. Οι αρχές με το ζόρι κατάφεραν να την αναγνωρίσουν. Για την ακρίβεια, χρειάστηκαν οδοντιατρικά στοιχεία για να την ταυτοποιήσουν. Ο αερίφης ανέφερε ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως ανθρωποκτονία, χωρίς να υπάρχουν στεοιχεία που να δείχνουν ότι είναι έγκλημα μίσους.

Υποστηρίζεται πως μια μέρα πριν βρει τραγικό θάνατο, είχε δεχθεί μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που την έκαναν να αισθάνεται ότι θέλουν να της επιτεθούν και να της κάνουν κακό. Η ίδια πηγή αναφέρει πως είπε ότι ήθελε να φύγει από την πόλη επειδή φοβόταν.

Οι υποστηρικτές των θυμάτων ομοφυλοφιλικών, αμφιφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών εγκλημάτων δήλωσαν ότι ο θάνατος της Slater έρχεται να προστεθεί στην κατηγορία βίας κατά των transgender. Το 2018 είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 26 αντίστοιχοι θάνατοι, οι περισσότεροι από τους οποίους αφορούσαν μαύρες γυναίκες transgender.

Η Ζανέτ Τέιλορ πρώην επίτροπος της πολιτείας, δήλωσε το Σάββατο πως η αίσθηση της κοινότητας είναι ότι αυτό είναι πραγματικά ένα έγκλημα μίσους. «Οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι κάτι που δεν κρίνουμε. Η κοινότητά μας θέλει απλώς να αποδοθεί δικαιοσύνη για την οικογένειά της».

Τα Εγκλήματα Μίσους είναι εγκληματικές ενέργειες που έχουν ως κίνητρο την προκατάληψη κατά συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων. Για να θεωρηθεί μια πράξη ως έγκλημα μίσους, το αδίκημα πρέπει να πληροί δύο κριτήρια: πρώτον, η ενέργεια πρέπει να είναι αδίκημα σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο και, δεύτερον, η ενέργεια πρέπει να έχει ως κίνητρο την προκατάληψη.

Δημοφιλή