Τένις: Πρόστιμο 950.000 ευρώ στο Γουίμπλεντον για τον αποκλεισμό των Ρώσων παικτών

Και συνάμα προειδόποιηση ότι κινδυνεύει να χάσει την ιδιότητα του ως μέλους της ATP εάν ληφθεί παρόμοια απόφαση το επόμενο έτος.
Ο Ντανίλ Mεντβέντεφ της Ρωσίας σε αγώνα του κατά τη διάρκεια του τουρνουά τένις Wimbledon στο Λονδίνο, Βρετανία, στις 6 Ιουλίου 2021.
Ο Ντανίλ Mεντβέντεφ της Ρωσίας σε αγώνα του κατά τη διάρκεια του τουρνουά τένις Wimbledon στο Λονδίνο, Βρετανία, στις 6 Ιουλίου 2021.
Xinhua News Agency via Getty Images

Πρόστιμο περίπου 950.000 ευρώ επέβαλε η ΑΤP (Ένωση Επαγγελματιών Αντισφαιριστών) στο Γουίμπλεντον επειδή απαγόρευσε την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων παικτών από το εφετινό τουρνουά.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε ως αντίδραση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Eπίσης η ATP προειδοποίησε το Γουίμπλεντον ότι θα μπορούσε να χάσει την ιδιότητα μέλους της ATP εάν ληφθεί παρόμοια απόφαση το επόμενο έτος.

Η LTA (διοργανώτρια αρχή του αγγλικού τουρνουά) αναφέρει ότι είναι «βαθιά απογοητευμένη» και κατηγόρησε την ATP ότι δείχνει μια «αναπάντεχη έλλειψη ενσυναίσθησης για την κατάσταση στην Ουκρανία».

Η τιμωρία ακολουθεί εξαψήφια πρόστιμα στο LTA και το All England Lawn Tennis Club, που διοργανώνουν το Γουίμπλεντον, από τη WTA (Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών) για τον αποκλεισμό των γυναικών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Η ATP, το οποίο επιβλέπει τα αγωνίσματα του τένις ανδρών εκτός των Grand Slam, επιτρέπει στους Ρώσους και τους Λευκορώσους να αγωνίζονται σε αγώνες Tour αλλά όχι υπό τις εθνικές τους σημαίες.

Η LTA ακολούθησε το παράδειγμα του All England Club (AELTC) όταν αποφάσισε να αποκλείσει όλους τους Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες από το Γουίμπλεντον, μετά από κυβερνητική πίεση.

Την Τετάρτη, ο Τόμας Μπαχ - πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) - δήλωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση του Γουίμπλεντον και της LTA να απαγορεύσουν τους Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες, λέγοντας: «Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να αποφασίζουν για το ποιος συμμετέχει σε ποιες αθλητικές εκδηλώσεις».

Πηγή: BBC

Πήγαινε στην αρχική σελίδα