Τέσσερις, φιλικές του περιβάλλοντος, προτάσεις στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Και οδηγίες για το πως μπορείτε να τις ανακαλύψετε.
Σεισμός στο Μουσείο
Σεισμός στο Μουσείο

Σε ραντεβού με θέματα φύσης και περιβάλλοντος, που είναι πάντα επίκαιρα, καλεί τους φίλους του το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Περιοδικής Έκθεσης ”Σεισμός στο Μουσείο”.

Ο λόγος για τη ψηφιακή έκθεση για τον σεισμό που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σκοπός της είναι οι επισκέπτες να «εξερευνήσουν» τον σεισμό, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να προστατευτούν και να εξοικειωθούν με αυτό το φυσικό φαινόμενο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας, καθώς χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμική δραστηριότητα. Ο Ιανουάριος είναι ο τελευταίος μήνας που παρουσιάζεται η έκθεση.

Οι Μύθοι του Αισώπου συνεχίζονται στα Κυριακάτικα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Δείτε το πρόγραμμα των ΕΔΑ του Α′ Τριμήνου 2020 (Ιανουάριος-Μάρτιος) εδώ:

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και ο IANOS εκθέτουν προς πώληση υπογεγραμμένες λιθογραφίες ζωγραφικών έργων της Νίκης Γουλανδρή εμπνευσμένων από την ελληνική φύση. Τα «Ελληνικά αγριολούλουδα» και «Οι παιώνιες στην Ελλάδα» θα παρουσιάζονται στο IANOS cafe (Σταδίου 24) έως την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Μπορείτε, τέλος, πλέον να περιηγείστε εικονικά στις διάφορες αίθουσες με τα εκθέματα του Μουσείου, αλλά και να συνδέεστε ζωντανά με το Αττικό Πάρκο, παρακολουθώντας τη ζωή τριών κατηγοριών ζώων, των Ζώων της Αμερικής, των Αετών και των Φλαμίνγκο! Συνδεθείτε εδώ: