Δήμος Αθηναίων: Θα εκμεταλλευτούμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μέχρι τελευταίου πριονιδίου

Για τις προθέσεις του δήμου Αθηναίων σε σχέση με την αξιοποίηση του στολισμού μιλά στη HuffPost ο πρόεδρος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Δέδες.
.
.

Που θα καταλήξουν, άραγε, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που έχει χρησιμοποιήσει ο δήμος Αθηναίων για να στολίσει την πόλη τις ημέρες των γιορτών;

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του νέου προέδρου της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνου Δέδε, ο δήμος προσανατολίζεται σε δυο δράσεις:

«Η πρώτη είναι να εμπορευθούμε ως ξυλεία τα δέντρα και να πάρουμε τα έσοδα για να τα διαθέσουμε στις ευαίσθητες δομές του δήμου (όπως το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης και άλλες), και η δεύτερη είναι η κομποστοποίηση των δέντρων», λέει στη HuffPost GR ο κ. Δέδες.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με εταιρείες για να δημιουργήσουμε από τα δέντρα αυτά οικολογικά αντικείμενα τα οποία θα μπορούν να διατεθούν σε βρεφοκομεία, γηροκομεία κι όπου αλλού μπορεί να χρειάζεται χαρτί κουζίνας, τετράδια και διάφορα άλλα ανάλογα πράγματα».

Για τον ίδιο, ο δήμος έχει αποφασίσει: «Θα εκμεταλλευτούμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μέχρι τελευταίου πριονιδίου».

Η χρήση των δέντρων που στόλισαν την Αθήνα - τα οποία προέρχονται από το δήμο Καρπενησίου - μετά τις γιορτές μπορεί να δώσει έρνα καλό παράδειγμα στους δημότες να επιφυλάξουν την ίδια τύχη στα χριστουγεννιάτικα δέντρα των σπιτιών τους.

«Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα πρέπει να ανακυκλώνονται με κάθε δυνατό τρόπο. Υπάρχουν ανάγκες και θα μπορούσαν να τις καλύψουν. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ξύλα να ζεσταθούν, λόγου χάρη», αναφέρει και συνεχίζει:

«Εμείς από τη μεριά μας μπορούμε να δώσουμε ενα καλό παράδειγμα. Οι δημότες, όπως τα παιδιά, πολλές φορές δεν κάνουν ό,τι ακούν αλλά ό,τι βλέπουν. Το να τα πετάξουμε το φυσικό χριστουγεννάτικο δέντρο μας σε ένα κάδο δίπλα μας δεν είναι απλά αστείο αλλά και πολύ επιζήμιο. Υπάρχουν δομές που μπορούν να τα απορροφήσουν».

Για τον ίδιο σε ζητήματα ανακύκλωσης «είμαστε ”πίσω” σαν Ελληνες αλλά ”μπροστά” σαν δήμος».

Μετά τις 5 Ιανουαρίου ο δήμος Αθηναίων θα έχει μια πλήρη καταγραφή των χριστουγεννιάτικών του δέντρων προς αξιοποίηση.

Κι όσο για τα στολίδια τους; «Τα στολίδια βρίσκονται σε αποθηκευτικούς χώρους και θα ξαναχρησιμοποιηθούν του χρόνου. Κάποια προϋπήρχαν από παλιότερους στολισμούς της πόλης αλλά τα περισσότερα είναι από τους χορηγούς μας».