«The Ilisian»: Το εμβληματικό κτίριο που στεγαζόταν το Hilton αλλάζει ονομασία (Εικόνες)

«Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου γίνεται σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης περιοχής» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Και το όνομα αυτού… «The Ilisian».
Και το όνομα αυτού… «The Ilisian».
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το μεσημέρι στην εκδήλωση για την πορεία υλοποίησης των έργων ανάπτυξης του κτιριακού συγκροτήματος «The Ilisian», στο ιστορικό κτίριο που στεγαζόταν το «Hilton Athens» για περισσότερο από μισό αιώνα.

«Δεν συμβαίνει συχνά η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου να γίνεται σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης περιοχής, τολμώ να πω και μιας ολόκληρης πόλης», σημείωσε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

«Επαναγνωριμία με το “Hilton” του 1963, στον 21ο αιώνα»

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025 και όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αποτελεί ένα πεδίο συνάντησης δημιουργικών επιχειρηματικών σχεδίων και παράλληλα διαμορφώνει ένα σύγχρονο πολυδύναμο νέο τοπόσημο για την Αθήνα του αύριο».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία επαναγνωριμία με το “Hilton” του 1963, στον 21ο αιώνα που πλέον με το νέο όνομα «The Ilisian» -μία σαφή αναφορά στην περιοχή που βρίσκεται- μετατρέπεται σε μία γέφυρα που ενώνει το παρόν με το παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της ΤΕΜΕΣ και βασικό μέτοχο της Ιονικής Ξενοδοχειακής, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο.
Ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της ΤΕΜΕΣ και βασικό μέτοχο της Ιονικής Ξενοδοχειακής, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο.
Eurokinissi

«Όπως και στην θεμελίωση του «Hilton» από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, έτσι και στις δικές μας μέρες η πατρίδα μας έχει υψηλούς στόχους, σαν τους εντυπωσιακούς για την εποχή του ορόφους του.

Γι’ αυτό και νομίζω ότι αυτή η σύγχρονη λειτουργία του θα ξαναγίνει και αυτή με τον τρόπο της ένα μέρος της νέας εικόνας μίας χώρας που έχει ξανά νέους και μεγάλους ορίζοντες. Με τη φροντίδα της πολιτείας, αλλά και την οραματική ματιά μιας υγιούς επιχειρηματικότητας, που με τη σειρά της εμπιστεύεται αυτή τη χώρα η οποία αλλάζει», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Το “Τhe Ilisian” θα συγκροτήσει ένα οικοσύστημα διεθνούς βεληνεκούς εδώ στο κέντρο της Αθήνας».

Κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για το όραμά του, τους υπόλοιπους μετόχους καθώς και το Olayan Group, το οποίο σταθερά έχει στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα όλα αυτά τα χρόνια ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία της επένδυσης.

.
.
Eurokinissi

«Βλέπετε, λοιπόν, πώς μια ιδιωτική επένδυση -όχι ευκαταφρόνητη- 340 εκατομμυρίων έχει τελικά ένα πολλαπλασιαστικό όφελος, το οποίο ξεπερνά τα 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ στα πρώτα πέντε χρόνια, συνολικά για την οικονομία της πόλης, για την εθνική οικονομία.

Και βέβαια, πώς ο συνδυασμός των χρήσεων τριπλασιάζει ουσιαστικά και τις μόνιμες θέσεις απασχόλησης, οι οποίες θα φτάσουν τις 800. Αλλά και τους τρόπους με τους οποίους το “Τhe Ilisian” θα συγκροτήσει ένα οικοσύστημα διεθνούς βεληνεκούς εδώ στο κέντρο της Αθήνας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «η πρόκληση είναι, λοιπόν, πώς θα μπορέσει αυτό το νέο τοπόσημο να ενώσει ουσιαστικά τις συνοικίες της Αθήνας μέσα από την πολύπλευρη αναβάθμισή του, με υποδομές που θα διευκολύνουν και θα ευνοούν τις συναντήσεις τους, δίνοντας και αφορμές σε όλους να μάθουν καλύτερα το κέντρο της πόλης, αλλά βελτιώνοντας συνολικά και την αισθητική μέσα από ένα οικοδόμημα το οποίο θα “συνομιλεί” με τον ακούραστο “Δρομέα” ο οποίος είναι απέναντί του».

Σε 1,25 δισ ευρώ το συνολικό θετικό αποτύπωμα της επένδυσης στην ελληνική οικονομία εντός της πρώτης πενταετίας λειτουργίας

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μελέτη που εκπόνησε το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η οποία υπολογίζει στο 1,25 δισ. ευρώ το συνολικό θετικό αποτύπωμα της επένδυσης στην ελληνική οικονομία εντός της πρώτης πενταετίας λειτουργίας.

Από την επένδυση εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 800 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, τρεις φορές περισσότερες συγκριτικά με το παρελθόν, και επιπλέον 960 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί την έκθεση με ιστορικές φωτογραφίες από την πορεία 61 ετών του εμβληματικού ξενοδοχείου και να δει από κοντά μια σειρά έργων τέχνης που δημιούργησε ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης, χορογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης Δημήτρης Παπαϊωάννου, ως φόρο τιμής στα εγχάρακτα σύμβολα του Μόραλη.

Δημοφιλή