ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/06/2018 09:49 EEST | Updated 20/06/2018 10:58 EEST

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα πεθάνει και δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής, παραπέμποντας για τις τελικές αποφάσεις στην 1η Ιουλίου, όταν θα συνεδριάσουν τα όργανά του.

Ο επικεφαλής του ποταμιού δήλωσε πάντως «το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο συντηρητικό κίνημα από αυτό που θέλαμε» και πρόσθεσε ότι «Δεν μπήκαμε για να σιγουρέψουμε κάποια θέση, μπήκαμε μήπως σπρώξουμε τις παλαιότερες δυνάμεις στον νεωτερισμό».

Διέψευσε τις φήμες ότι θα συνεργαστεί στη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα ρεπό του Καμμένου και, όταν ρωτήθηκε για προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ ή την Νέα Δημοκρατία, σε ενδεχόμενη αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, αρνήθηκε κατηγορηματικά ένα τέτοιο σενάριο.

«Ένας αρχηγός που τόλμησε να βγει μόνος του και να ιδρύσει κόμμα, πεθαίνει μαζί με το κόμμα του. Αν το κόμμα του πεθάνει. Όμως η περίπτωσή μου δεν είναι αυτή. Πιστεύω ότι το Ποτάμι δε θα πεθάνει» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή»

Επανέλαβε ότι είναι υπέρ της συμφωνίας για το ονοματολογικό με τα Σκόπια, εξηγώντας ότι «η συμφωνία είναι μία καλή συμφωνία γιατί υπερασπίζεται τα βασικά πράγματα που επιδιώκαμε τόσα χρόνια» συμπλήρωσε ότι «το όνομα το έχουμε δώσει εδώ και 25 χρόνια. Είναι κάτι που έχει παγιωθεί από όλες τις χώρες, ακόμα και τους συμμάχους μας».

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε την ανάγκη να κλείσουμε τα θέματά μας στον Βορρά με πάγια πατριωτική θέση και να απλώσουμε το χέρι στους βόρειους γείτονές μας.

Όπως επανέλαβε «θα ψηφίσουμε τη συμφωνία, αλλά δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση».  

Για τις αντιδράσεις του κόσμου στη συμφωνία, είπε: «Έχω σεβασμό στην ανησυχία του κόσμου, έχω επαφή με τον κόσμο. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν δείξει δειλία, δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους».