Θεσσαλονίκη: «Χτύπημα» στη διακίνηση κοκαΐνης, εντόπισαν 300 κιλά και συνέλαβαν 4 άτομα

Μέσα σε νόμιμο φορτίο με μπανάνες.
ΕΛ.ΑΣ

Σημαντικό πλήγμα στη διακίνηση κοκαΐνης στην Ευρώπη κατάφεραν οι ελληνικές διωκτικές αρχές, με τον εντοπισμό περίπου τριακοσίων κιλών της ναρκωτικής ουσίας και τη σύλληψη τεσσάρων μελών διεθνούς κυκλώματος.

ΕΛ.ΑΣ

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης εκμεταλλεύτηκε τα πληροφοριακά δεδομένα, τα οποία έδωσε η υπηρεσία DEA των Ηνωμένων Πολιτειών για μεγάλο φορτίο κοκαΐνης, που έφθασε στο λιμάνι της πόλης μέσα σε νόμιμο φορτίο με μπανάνες.

ΕΛ.ΑΣ
ΕΛ.ΑΣ
ΕΛ.ΑΣ

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τη διαδρομή των ναρκωτικών, με τη χρήση ακόμα και drone, και κατέληξαν σε πολυτελή και απομονωμένη βίλα, όπου ουσιαστικά γινόταν η μεταφόρτωση της κοκαΐνης.

ΕΛ.ΑΣ
.
.
ΕΛ.ΑΣ
ΕΛ.ΑΣ
.
.
ΕΛ.ΑΣ

Εκεί εντόπισαν και συνέλαβαν τα τέσσερα μέλη του καρτέλ, τα οποία μάλιστα θεωρείται ότι είναι ψηλά στην ιεραρχία του διεθνούς κυκλώματος. Ένας 48χρονος και ένας 38χρονος χαρακτηρίζονται από την ΕΛ.ΑΣ τα αρχηγικά μέλη. Μαζί τους συνέλαβαν έναν 52χρονο, αλλά και έναν 45χρονο. Όλοι τους υπήκοοι Βρετανίας με αστυνομικές πηγές να αποδίδουν στον 45χρονο τον ρόλο του manager του καρτέλ στη διακίνηση κοκαΐνης στην Ευρώπη. Ο αδελφός του, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, είναι ο γενικός διευθυντής του κυκλώματος και λέγεται πως ζει μόνιμα στην Κολομβία.

ΕΛ.ΑΣ
ΕΛ.ΑΣ

Οι τέσσερις συλληφθέντες ήρθαν στη χώρα μας πριν από περίπου έναν χρόνο, ύστερα από πολυετή παρουσία σε άλλο ευρωπαϊκό κράτους, με τους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας να θεωρούν ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα μετέφεραν την ”έδρα” στην Ελλάδα, θέλοντας να αποφύγουν τη σύλληψή τους.

ΕΛ.ΑΣ
ΕΛ.ΑΣ
ΕΛ.ΑΣ

Κατά την επιχείρηση για τη σύλληψή τους, ένας από τους κατηγορούμενους επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού, αλλά ακινητοποιήθηκε, ενώ συνολικά βρήκαν 297 κιλά και 257 γραμμάρια κοκαΐνης, χωρισμένα σε 260 δέματα, με την αξία τους να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο καρτέλ διακινεί σχεδόν το είκοσι τοις εκατό της κοκαΐνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δημοφιλή