Θεσσαλονίκη: Οδηγός ταξί κράτησε ξεχασμένο πορτοφόλι - Έκανε αγορές με την κάρτα που είχε μέσα

Σε αντίθεση με οδηγό του ΟΑΣΘ, που σε αντίστοιχη περίπτωση, το παρέδωσε στον 25χρονο ιδιοκτήτη του.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ένας οδηγός ταξί κράτησε «ξεχασμένο» πορτοφόλι στη Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο δε το παρέδωσε αλλά πραγματοποίησε και αγορές με την κάρτα που υπήρχε μέσα.

Αυτή η στάση φυσικά δεν χαρακτηρίζει όλους τους οδηγούς, καθώς οδηγός του ΟΑΣΘ που βρήκε πορτοφόλι, το παρέδωσε στις Αρχές λέγοντας ότι «δε θα μπορούσε να κοιμηθεί αν δε το έδινε πίσω».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούλιο του 2021, μέσα στο ταξί που οδηγούσε, ιδιοποιήθηκε παράνομα το πορτοφόλι γυναίκας που εναπόθεσε η τελευταία εντός του προαναφερόμενου οχήματος, από το οποίο αποχώρησε χωρίς να το παραλάβει.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του οδηγού

Το πορτοφόλι περιείχε το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ και τραπεζική κάρτα με την οποία πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα. Από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 36χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι στο περιστατικό με τον οδηγό του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, βρήκε πορτοφόλι και το παρέδωσε στον 25χρονο ιδιοκτήτη του. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μιλά για την κίνησή του και αναφέρει “Εμείς οι επαγγελματίες στο χώρο, είμαστε άνθρωποι μεροκαματιάρηδές, έχουμε ήθος και καταλαβαίνουμε τι σημαίνει όταν ένας άνθρωπος χάνει το πορτοφόλι του”.

«Για μένα είναι ηθικό ζήτημα», δηλώνει ο οδηγός

«Δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ αν δεν το έδινα πίσω, για μένα είναι ηθικό το ζήτημα. Είδα την ταυτότητα του παιδιού που είναι κοντά στην ηλικία του παιδιού μου και φαντάστηκα πως θα είναι ένας φοιτητής και τα έχει μεγάλη ανάγκη. Έτσι ενημέρωσα πρώτα τον ΟΑΣΘ μέσω του ασυρμάτου, μήπως και τα ζητήσει με κάποιο τρόπο από τον ΟΑΣΘ».

«Η επόμενη μου κίνηση όπως με συμβούλεψαν οι συνάδελφοί μου, ήταν να καλέσω το 100 και να έρθει στο σταθμαρχείο των 40 Εκκλησιών, όπου και εργάζομαι. Εκεί έγινε μια έρευνα από τα αστυνομικά όργανα και με διάφορους τρόπους, όπου η αστυνομία γνωρίζει κατάφερε να βρει κάποιο τηλέφωνο και να έρθει σε επικοινωνία με τον 25χρονο».

«Στη συνέχεια ήρθε το παιδί με μεγάλη χαρά και το παρέλαβε. Χάρηκα και εγώ μαζί του γιατί ήταν ένα παιδί που τα είχε ανάγκη» τόνισε o οδηγός του ΟΑΣΘ, Νίκος Παπαδόπουλος.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή