ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/08/2020 16:14 EEST | Updated 16/08/2020 20:07 EEST

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορονοϊό 9 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Είχαν επιστρέψει από άδεια και εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση.

Eurokinissi

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον εννέα υπαλλήλων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Οι νοσούντες τέθηκαν σε καραντίνα, μεταδίδει το seleo.gr. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, που μίλησε στην ιστοσελίδα, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, 50 υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό ενώ οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση.

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε την ανάγκη να γίνονται τακτικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους, κάτι που όπως είπε γίνεται σε άλλες χώρες. «Δεν νοείται να μη κάνουμε προληπτικά τεστ. Αν κάναμε σήμερα τεστ σε όλους τους εργαζομένους, τα κρούσματα θα ήταν πολλά περισσότερα» ανέφερε.

Υπουργείο Υγείας: Κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε τεστ μετά από άδεια

Σχολιάζοντας την επίμαχη είδηση, πηγές του υπουργείου Υγείας έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια. 

Αυτό έγινε και στην περίπτωση των υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ′ οίκον περιορισμό.

(με πληροφορίες από Seleo.gr)