Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τον Κωνσταντίνο Τζούμα: Δεν έπαυε ποτέ να μας ξαφνιάζει

Το ΕΚΚ αποχαιρετά τον γνωστό ηθοποιό, συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών.
Κωνσταντίνος Τζούμας
Κωνσταντίνος Τζούμας
Eurokinissi

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Τζούμα που, ως γνωστόν, έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 78 ετών, με την παρακάτω δήλωση:

«Ο Κωνσταντίνος Τζούμας υπήρξε ισχυρή και πολυσχιδής προσωπικότητα, ένας αφοσιωμένος επαγγελματίας στο θέατρο, στο σινεμά, στο ραδιόφωνο. Δεν έπαυε ποτέ να μας ξαφνιάζει με τη φαντασία και το ευφυές χιούμορ του, με το καυστικό ύφος του, αλλά και την αμεσότητα του λόγου του.

Το φιζίκ του, με το οποίο ο Κωνσταντίνος Τζούμας επέβαλε εξαρχής την παρουσία του στο κινηματογραφικό κάδρο ακόμη και σε μικρούς ρόλους, άφησε ένα ιδιαίτερο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο κυρίως της δεκαετίας του ’80. Θα τον θυμόμαστε σε πολλές ταινίες. Ανάμεσά τους: το «Χάππυ νταίη» και το «Ακροπόλ» του Παντελή Βούλγαρη, η «Γλυκιά συμμορία» και «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμη» του Νίκου Νικολαϊδη, οι «Απέναντι» του Γιώργου Πανουσόπουλου, το «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη, ο «Δράκουλας των Εξαρχείων» του Νίκου Ζερβού. Θα θυμόμαστε επίσης το πέρασμα του στους «Ακατανίκητους εραστές», αλλά και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο «Γυναίκες που περάσατε από δω» του Σταύρου Τσιώλη με το οποίο έκλεισε ο κινηματογραφικός κύκλος και των δύο το 2018.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά του στους οικείους του».