Θα πρότεινα στους Έλληνες εμπλεκομένους, όταν ακούν αυτό το εμβατήριο, να βάζουν στα δικά τους ηχεία τον εθνικό ύμνο που μιλάει για Ελευθερία ...
Φωτογραφία αρχείου Τούρκοι ντυμένοι γενίτσαροι γιορτάζουν την Άλωση της Πόλης παρουσία του Ερντογάν
Φωτογραφία αρχείου Τούρκοι ντυμένοι γενίτσαροι γιορτάζουν την Άλωση της Πόλης παρουσία του Ερντογάν
Anadolu Agency via Getty Images

Οι Έλληνες αλιείς, λιμενικοί και το Πολεμικό Ναυτικό που έρχεται σε καθημερινή επαφή με αντίστοιχους Τούρκους (θερμά επεισόδια ή it dalaşı) και κυρίως το καλοκαίρι του 2020, συνήθως άκουγαν και ακούν από τα ηχεία των Τουρκικών πλοίων το παρακάτω εμβατήριο των γενιτσάρων:

.
.
.

Αντιλαμβάνεστε με τι έχουμε να κάνουμε σε νοοτροπία, όταν κάποιοι ονειρεύονται για τα Ελληνοτουρκικά.

Βέβαια, το εμβατήριο Ceddin Deden γράφτηκε από τον İsmail Hakkı Bey το 1917, στηριζόμενο όμως στη μουσική των γενιτσάρων με τις μπάντες Mehter.

Γενίτσαροι που δεν ήταν Τούρκοι, αλλά Ελληνόπουλα, Βαλκάνιοι, Αρμένιοι, Γεωργιανοί κ..ά , ποτισμένοι και ”γυρισμένοι/devşirme” στο Ισλάμ και τελικά τουρκοποιημένοι, που παρότι γνώριζαν την καταγωγή τους, ουδέποτε κινήθηκαν κατά των σουλτάνων και του κράτους για τυχόν επανασύσταση της χριστιανικής Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Αντιθέτως είχαν ”βολευτεί ” στο οθωμανικό σύστημα και οι μόνες στάσεις που έκαναν ήταν για αύξηση προνομίων και χρημάτων.

Η αλλοτρίωση και το βόλεμα (έστω και εάν προερχόταν από παιδομάζωμα) ξεπερνά την καταγωγή και την εθνική συνείδηση. Σύνηθες φαινόμενο στην ανθρωπότητα, διαχρονικό και στον τόπο μας.

Θα πρότεινα στους Έλληνες εμπλεκομένους, όταν ακούν αυτό το εμβατήριο, να βάζουν στα δικά τους ηχεία τον εθνικό ύμνο που μιλάει για Ελευθερία και πως οι περιοχές που προσπαθούν να γκριζάρουν οι Τούρκοι είναι ελεύθερες ελληνικές, με ποταμούς αίματος προγόνων που δεν τούρκεψαν, όπως οι γενίτσαροι και οι απόγονοί τους.

Δημοφιλή