Το εξηλεκτρισμένο Jeep Wrangler Willys 4xe

Με όνομα από τα παλιά, πανίσχυρο αλλά και με ακόμα υψηλότερες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.
STELLANTIS

Το όνομα Willys το θυμόμαστε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όχι επειδή… ζούσαμε τότε, αλλά επειδή το έχουμε δει σε τηλεοπτικές εκπομπές, ως το αμερικανικό όχημα που δεν σταματούσε πουθενά.

Αυτό το όνομα, η Jeep το επαναφέρει σε μια ειδική έκδοση του Wrangler, το οποίο αποτελεί, ουσιαστικά, τον διάδοχο του Willys. Στην έκθεση του Ντιτρόιτ, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, η Jeep αποκαλύπτει το Wrangler Willys 4xe, ένα plug-in hybrid μοντέλο, που εντάσσεται στο πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της Stellantis, Dare Forward 2030.

STELLANTIS

Ηδη στην Ευρώπη το σύνολο της γκάμας των επιβατικών μοντέλων αποτελείται από εξηλεκτρισμένες εκδόσεις (e-Hybrid και plug-in hybrid 4xe), ενώ στις Η.Π.Α. το Jeep Wrangler 4xe είναι το πλέον δημοφιλές plug-in hybrid της αγοράς.
Για να επιστρέψω στο Jeep Wrangler Willys 4xe, εφοδιάζεται με το plug-in hybrid σύστημα του Wrangler 4xe, που αποτελείται από έναν Turbo βενζινοκινητήρα 2lt, που σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 380 ίππους και 637Nm ροπής. Εχοντας, δε, μπαταρία των 17 kWh, το εξηλεκτρισμένο Willys μπορεί να κινηθεί για έως και 50 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικά.

Το μοντέλο φέρει το σύστημα τετρακίνησης Selec-Trac που δίνει τη δυνατότητα κίνησης σε όλους τους τροχούς κατ’ επιλογή, ακόμα και στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, ωστόσο η ειδική έκδοση διαθέτει ειδική ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος στα 25,7 εκ., mud-terrain ελαστικά LT255/75R17C, ακόμα πιο κοντή τελική σχέση μετάδοσης, αλλά και επιπλέον προστατευτικά για το αμάξωμα.

Εξωτερικά, εκτός από τις μαύρες ζάντες των 17’’ με τα off-road ελαστικά, η μαύρη μάσκα και το χακί χρώμα δίνουν το στίγμα του εξηλεκτρισμένου Willys, το οποίο κάτω από το πίσω κάθισμα φιλοξενεί την μπαταρία των 96 στοιχείων, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να περνά με άνεση ακόμα και από υδάτινα κολλήματα ύψους 76 εκατοστών.

Δε γνωρίζουμε αν θα μπει στην παραγωγή, όμως το πιθανότερο είναι ναι και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων.