Το Straight Pride απέκτησε και μασκότ – τον ακροδεξιό ελληνοαμερικάνο και γκέι Μίλο Γιαννόπουλο

Η σημαία δε έγινε ένα ατελείωτο meme.
ASSOCIATED PRESS

Η ιδέα του Straight Pride, όταν πρωτοανακοινώθηκε αντιμετωπίστηκε από πολλούς με χλευασμό. H ομάδα Super Happy Fun America ανακοίνωσε ότι θα κάνει τη δική της παρέλαση στην Βοστόνη τον Αύγουστο.

Μάλιστα ανακοινώθηκε και ο «πρεσβευτής» αυτής της παρέλασης, αφού ο Μπραντ Πιτ τους απαγόρευσε να χρησιμοποιούν τη φωτογραφία του για να διαφημίσουν το event, όπως μεταδίδει το Slate.

Η μασκότ τους λοιπόν θα είναι περιέργως- ένας γκέι, ο οποίος όμως έχει προκαλέσει πολλές φορές με τις ακροδεξιές απόψεις του: αντιφεμινιστής, κατά του Ισλάμ, των παχύσαρκων και υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. Την ίδια στιγμή, η εικόνα του δεν συμβαδίζει με τα πατριαρχικά ή και τα ακροδεξιά πρότυπα, αφού δεν κρύβει το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο ίδιος ο Γιαννόπουλος εξήγησε γιατί παίρνει μέρος στην εκδήλωση: «Σε όλη μου την καριέρα παλεύω για τα δικαιώματα των πιο άγρια καταπιεσμένων ανθρώπων της Αμερικής – τους στρέιτ- έτσι ξέρω ένα δύο πράγματα για τις διακρίσεις. Αυτή η παρέλαση είναι ένα δώρο για όλους, άνδρες ή γυναίκες, μαύρους ή λευκούς -ομοφυλόφιλους και τρανς- που θα σταθούν δίπλα μας για να γιορτάσουμε το θαύμα και την μεγαλειότητα της ετεροφυλοφιλίας του Θεού».

Yahoo Canada Style

Φυσικά, μια τέτοια διοργάνωση δεν θα μπορούσε να μην έχει τη σημαία της η οποία έγινε ένα ατελείωτο meme στα social media.

Η σημαία, όπως αναφέρει ο Independent, εμφανίστηκε πρώτη φορά στον Καναδά τον Οκτώβριο του 2018, όταν υψώθηκε σε μια μικρή πόλη σαν απάντηση για τη σημαία του Gay Pride –για να κατέβει μια ημέρα μετά λόγω της αντίδρασης του κόσμου.

Ασπρόμαυρη ριγέ σημαία –«πήραν όλα τα χρώματα οι γκέι! Πήραν όλο το ουράνιο τόξο!» έγραψε κάποιος στο twitter- με τα σύμβολα του θηλυκού και του αρσενικού, χαρακτηρίστηκε από πολλούς σαν σημαία που βγήκε από μια «δυστοπία», μια φανταστική, φουτουριστική κοινωνία, ανεπιθύμητη και τρομακτική.

Άλλος έγραψε στο twitter:

«-Μπορείς να σχεδιάσεις μια σημαία για το Straight Pride?

-Εννοείται, τι έχεις στο μυαλό σου;

-Δεν είμαι σίγουρος, αλλά θέλω να φωνάζει «η σεξουαλικότητα στην φυλακή»

-Μην πεις τίποτα άλλο, το ’χω».

Ποιος είναι ο Μίλων Γιαννόπουλος

Ο Μίλων Γιαννόπουλος ή Milo Yiannopoulos, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 αλλά μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία όπου και σπούδασε. Δηλώνει δημοσιογράφος, συγγραφέας, επιχειρηματίας και είναι ιδρυτής του περιοδικού «The Kernel»-το οποίο πούλησε πριν μερικά χρόνια- ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν βασικός συντάκτης της ακροδεξιάς ιστοσελίδας «Breitbart.com».

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστός ως ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ- τον οποίο αποκαλεί «daddy»- αλλά και για τις ακραίες, επιθετικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από πολλά ΜΜΕ χαρακτηρίζεται ως «ιεροκήρυκας του μίσους», «δηλητηριώδες τρολ» ή «ακροδεξιός προβοκάτορας» ενώ εδώ και μήνες μήνες επισκέπτεται πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και κάνει ομιλίες παρουσιάζοντας και το βιβλίο του «Dangerous». Οι εκκεντρικές συνήθως εμφανίσεις του συχνά προκαλούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και έντονες συγκρούσεις με φεμινίστριες, ακτιβιστές των πολιτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.α. ενώ συγκεντρώνει πάντα ένα πιστό συντηρητικό έως και ακροδεξιό ακροατήριο που ταυτίζεται όχι μόνο με τις δικές του θέσεις άλλα και με αυτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Τάσσεται φανατικά κατά του «τρίτου κύματος» του φεμινισμού, του Ισλάμ, της πολιτικής ορθότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των παχύσαρκων, των φτωχών κα αλλά ο ίδιος αρνείται τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» και δηλώνει πως ανήκει στο ρεύμα της «εναλλακτικής δεξιάς».

Δημοφιλή