ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/06/2018 13:48 EEST | Updated 11/06/2018 13:49 EEST

Το τηλεφώνημα του Ζάεφ περιμένουν στο Μαξίμου και προετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις

Eurokinissi

Σήμερα ή αύριο αναμένει η κυβέρνηση να γίνει το τηλέφωνο του Ζάεφ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ο Ζάεφ θα βρίσκεται στη Γερμανία για συναντήσεις με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες (Ντόιτσε Μπανκ).

Και ενώ η λύση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ είναι θέμα ωρών στο Μαξίμου(κάποιοι λένε ότι ο Ζάεφ θα τηλεφωνήσει στις 2 το μεσημέρι) σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους στο εσωτερικό της χώρας.

Μόλις γίνει το τηλέφωνο από τον Ζάεφ ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει αμέσως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Εξαιρετικά πιθανόν είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να πραγματοποιήσει διάγγελμα ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων η κυβέρνηση και η ΝΔ ερίζουν με την εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη να θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματεύεται.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη μυστική διπλωματία για το σκοπιανό σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Κρατά στο σκοτάδι τους πολίτες. Η ΝΔ επαναλαμβάνει ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα. Ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ενημερώσει τη Βουλή, καθώς φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις επιλογές του» ανέφερε η Μ. Σπυράκη.


«Αφού η Μ. Σπυράκη ανησυχεί τόσο πολύ για τη ”μυστική διπλωματία”, δεν είναι καιρός να πει ποια ονόματα πρότεινε η ΝΔ όταν διαπραγματευόταν με την ΠΓΔΜ; Και με ποιο από αυτά συμφωνεί σήμερα;» της απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Sponsored Post