ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/12/2018 12:54 EET

Το βίντεο με τις δηλώσεις Ζάεφ για «Μακεδόνες σε Ελλάδα» και «μακεδονική γλώσσα»

Τι φαίνεται να δηλώνει ο σκοπιανός πρωθυπουργός

«Μιλάτε για Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι σπουδαίο. Ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, τι κάναμε γι αυτούς εδώ και 27 χρόνια;» φαίνεται να λέει ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. 

«Ας είμαστε ειλικρινείς, τι κάναμε γι αυτούς; Μέσω της φιλίας και λύνοντας αυτό το πικρό πρόβλημα, που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας. Τώρα έχουμε καλύτερες ευκαιρίες, τώρα έχουμε την ευκαιρία για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν την ‘μακεδονική’ γλώσσα, που μέχρι τώρα ήταν απαγορευμένη, ήταν ταμπού», εμφανίζεται να λέει ο σκοπιανός πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στην ‘Μακεδονία’. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να τους βοηθήσουμε πραγματικά αφαιρώντας τα σύνορα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H πρώτη κρίση κυβέρνησης - Ζάεφ μετά τις Πρέσπες

Υπενθυμίζεται πως η σκοπιανή κυβέρνηση επιχείρησε την Τρίτη να τα «μαζέψει», ισχυριζόμενη πως είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών και υποστηρίζοντας πως «όλες οι ενέργειες και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να υποστηρίξουμε τη συμφωνία...οι πολιτικές γλώσσας και στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από τη συμφωνία Πρεσπών. Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα που αφορά στις γλώσσες που διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής».

Όπως είχαν ισχυριστεί κύκλοι της σκοπιανής κυβέρνησης, τα σχόλια του Ζάεφ «παρερμηνεύτηκαν».