Το γράμμα αστέγου στη μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου

Το γράμμα αστέγου στη μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου
Eurokinissi

Η σελίδα «Justice for Zak/Zackie», η οποία δημιουργήθηκε στο facebook μετά τον τραγικό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, δημοσίευσε το γράμμα που έγραψε ένας άστεγος απευθυνόμενος στην μητέρα του Ζακ, Ελένη Κωστοπούλου. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σελίδα, η επιστολή εντοπίστηκε στο σημείο που συνέβη το τραγικό συμβάν.

Ο άνθρωπος που το έγραψε αναφέρει χαρακτηριστικά:

″Κα Ελένη Κωστοπούλου, θα ήθελα να σας εκφράσω (...) των παιδιών που έχουμε την ηλικία του Ζακ τα συλλυπητήρια μας και να ξέρετε πως προσωπικά έχετε άλλο ένα παιδί δίπλα σας και οτιδήποτε και αν χρειάστηκε και περνάει από το χέρι μου θα είμαι δίπλα σας.

Ονομάζομαι (...) και η μάνα μου λόγω χωρισμού με άφησε και εγώ που μεγάλωσα με τον πατέρα μου βρίσκομαι μόνος και άστεγος για λόγους ( ατυχήματος, έτσι τους βόλευε να το πουν ) τον πατέρα μου στη δουλειά χτυπώντας τον η τσάπα στο κεφάλι πέθανε στις 19.05.2010. Και από τότε έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου και γενικώς το στήριγμα μου. Έτσι μπορώ εγώ να έρθω για λίγο στη θέση σας και να καταλάβω τον πόνο σας, γιατί και από προσωπικές εμπειρίες, αυτή που φερθήκανε με βάναυσο τρόπο στον Ζακ, για μένα ούτε μια δίκη θα μου απάλυνε ή θα μου αρκούσε. Αυτό που θα μπορούσε να με καλύψει θα ήταν να μου φέρουν τον άνθρωπο μου πίσω, όπως και τον Ζακ.

Και πάλι θα είναι μίσος για αυτούς τους ανθρώπους. Με έχουνε καταντήσει να θέλω να ξαναπάω φυλακή (ήμουνα για κάποιο χρονικό διάστημα όχι για σοβαρό λόγο, για μικροκλοπές λόγω μπλεξίματος με ουσίες ) έτσι ώστε να έχω το φαΪ μου, το μπάνιο μου, τη ζεστασιά μου και ένα κρεβάτι να έχω να κοιμηθώ.

Βγήκα και όλοι μου έλεγαν για δικαιοσύνη και οκ έκανα σαν μικρός κάποια λάθη και τα πλήρωσα και με το παραπάνω ( άνθρωπο δεν πείραξα ποτέ μου, ούτε σκύλο για να καταλάβετε ) και μου λέγανε ότι το κράτος θα με βοηθήσει και και και. Γι’ αυτό και σεις μην περιμένετε να δώσει δικαίωση το κράτος ή αυτοί που θα δικάσουν αυτούς, διότι η γνώμη μου είναι επειδή εμπλέκονται και άλλοι αστυνομικοί. Δικαίωση θα τη δώσουμε εμείς τα παιδιά σου και προσωπικά να ξέρεις ότι όσο ζω υπάρχω δεν ξέρω για πόσο λόγω παγωνιάς και τα παραπάνω που σας γράφω, αλλά να ξέρετε ότι έχετε ένα παιδί ακόμα. Το μαγαζί απέναντι με βοηθάει και είναι η μόνη ρωτήστε το παλικάρι που δουλεύει εκεί και θα σας πει για μένα. Μάνα τα θερμά μου συλλυπητήρια ( και ας μην ξέρω ορθογραφία )”.

Δημοφιλή