Τουρκία: Ψηφοφόροι με φορεία, παπαγάλους, αρνιά και προτάσεις γάμου στις κάλπες (vid)

Δεν έλλειψαν ασυνηθίστα και ευτράπελα σκηνικά στο δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών.
screenshot

Μεγάλη είναι η προσέλευση των Τούρκων ψηφοφόρων στο β΄γύρο των εκλογών καθώς πάνε στις κάλπες με κάθε πιθανό και... απίθανο τρόπο.

Μάλιστα δεν λείπουν και οι ασυνήθιστες στιγμές στα εκλογικά τμήματα. Συγκεκριμένα μία ψηφοφόρος πήγε να ψηφίσει, παρέα με το αρνί της, προκαλώντας έκπληξη τόσο σε άλλους ψηφοφόρους, όσο και στην εφορευτική επιτροπή.

Στην Κωνσταντινούπολη, ένας άνδρας ντυμένος με παραδοσιακή οθωμανική ενδυμάσια προσήλθε στο εκλογικό κέντρο συνοδεύομενος με τον νοτιοαμερικανό μακάο του ανά χείρας.

Η αποφασιστικότητα ενός ασθενή να ψηφίσει ήταν τόσο μεγάλη αφού πήγε στο εκλογικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης με το φορείο, συνοδευόμενος από τραυματιοφορείς.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύτηκε βίντεο, που δείχνει την είσοδο του Τούρκου ψηφοφόρου, που πήγε να ρίξει την ψήφο του εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών.

Από την ψηφοφορία δεν έλειψαν και οι ρομαντικές στιγμές. Στην Άγκυρα, ο Μεχμέτ Εμίν Οζμπέι έκανε αιφνιδιαστικά πρόταση γάμου στην καλή του. Μάλιστα της εμφάνισε ένα ψηφοδέλτιο, στο οποίο η ίδια έπρεπε να επικυρώσει το «ναι» στην πρότασή του.

Οι μεταμφιέσεις τους κατά την προσέλευσή τους στα εκλογικά τμήματα, προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στις εφορευτικές επιτροπές και στους άλλους ψηφοφόρους.

Ενας άνδρας πήγε να ψηφίσει ντυμένος Spiderman, ενώ ένας άλλος ντυμένος τάρανδος. Το γιατί επέλεξαν τις συγκεκριμένες στολές, το ξέρουν μόνο οι ίδιοι.