Τρόμος στον αέρα: Boeing 737 Max της Southwest έφτασε 120 μέτρα πριν τη συντριβή στον Ειρηνικό

Το αεροπλάνο τελικά επέστεψε στη Χονολουλού.
Kevin Carter via Getty Images

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας διεξάγει έρευνα για ένα παραλίγο δυστύχημα με ένα Boeing 737 Max που φέρεται να βυθίστηκε με ταχύτητα 4.000 πόδια το λεπτό στα ανοικτά της ακτής της Χαβάης.

Η βύθιση στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης σημειώθηκε στις 11 Απριλίου, εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το αεροπλάνο πετούσε από τη Χονολουλού προς το Lihue όταν άρχισε η πτώση, ανέφερε το Bloomberg.

Η έκθεση ανέφερε ότι η πτώση οδήγησε το αεροπλάνο να βρίσκεται περίπου 400 πόδια (120 μέτρα) πάνω από τον ωκεανό, σύμφωνα με στοιχεία από έναν ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων.

Κανείς δεν τραυματίστηκε. «Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για την Southwest», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωση που δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Η FAA είπε στο CNN ότι έμαθε για το περιστατικό αμέσως και ξεκίνησε έρευνα. Το αεροπλάνο τελικά επέστεψε στη Χονολουλού.

Οι πιλότοι σε ενημέρωση μετά το παρολίγον δυστύχημα δήλωσαν ότι βλέποντας τη σοβαρότητα της πτήσης «μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ήταν ένα σημαντικό, συγκινησιακό γεγονός», αναφέρει το υπόμνημα της Southwest, προσθέτοντας ότι το πλήρωμα συμμετείχε σε ολοκληρωμένες διορθωτικές ενέργειες και ότι η αεροπορική εταιρεία επανεξετάζει τα δεδομένα και τις τάσεις που σχετίζονται με τις διαδικασίες, την εκπαίδευση, τα πρότυπα και τις επιδόσεις της.

Η Southwest ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «το συμβάν αντιμετωπίστηκε κατάλληλα, καθώς πάντα προσπαθούμε για συνεχή βελτίωση».

Δημοφιλή