Τσελέντης για εισαγγελική παρέμβαση: «Πόσο χαζός πρέπει να είναι κανείς»

Οργισμένη αντίδραση του σεισμολόγου για την παρέμβαση εισαγγελέα μετά την πρωταπριλιάτικη ανάρτησή του.
Eurokinissi

Με μια οργισμένη ανάρτηση απάντησε ο Ακης Τσελέντης στην παρέμβαση του εισαγγελέα για την πρωταπριλιάτικη ανάρτησή του και το προφανές αστείο του σχετικά με το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

O Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου απάντησε μέσω Αμλετ στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί, εάν η χιουμοριστική ανάρτηση αποτελεί διασπορά ψευδών ειδήσεων και ως εκ τούτου ποινικό αδίκημα.

Η ανάρτηση του σεισμολόγου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«ΆΜΛΕΤ: ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ»
Ελπίζω να μην αληθεύει … “Διώκουν” εμένα για ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Τον άνθρωπο που επανειλημμένα έχει διαψεύσει δημόσια εκτιμήσεις για δήθεν επερχόμενους καταστροφικούς σεισμούς από μερικούς συναδέλφους πχ 8,5R !! στο θαλάσσιο χώρο κοντά στη Κρήτη , 7R στη Θήβα πριν 1 χρόνο και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις με σκοπό να εφησυχάσω τους πολίτες.
Ξεχνούν ότι κάποιοι μετά τις τραγικές εικόνες από τον σεισμό της Τουρκίας που έμπαιναν στα σπίτια μας από τα ΜΜΕ, εκμεταλλευόμενοι το πανικό του κόσμου, μίλαγαν για καταστροφικούς σεισμούς στην Ελλάδα για το 1 λεπτό δημοσιότητας στην TV…. Και πόσες φορές βγήκα δημόσια και το διέψευσα.
Τους ενόχλησε ένα προφανές πρωταπριλιάτικο αστείο που στο τέλος παρέπεμπα σε σύνδεσμο για το πως ξεκίνησε η παράδοση της πρωταπριλιάς ενώ υπήρχε και φωτογραφία του Πινόκιο!
Πόσο χαζός πρέπει να είναι κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει μια τρύπα που διαπερνά τη Γη μέσω της οποίας θα αδειάσει το Αιγαίο και θα πηγαίνουμε στα νησιά με αυτοκίνητα!
Ας έκαναν το κόπο να διαβάσουν τα χιλλιάδες σχόλια που μου ευχόταν καλη πρωταπριλιά…..
Δεν γνωρίζω καμμία περίπτωση στην ιστορία να διωχθεί κάποιος για πολύ πιο πιστευτά και επικίνδυνα πρωταπριλιάτικα ψέματα. Ούτε γνωρίζω βέβαια καμία χώρα όπου αφήνουν ελεύθερο ένα προπονητή που βίασε 36 παιδιά και είχε φάει 401 χρόνια φυλακή.
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι οι αναρτήσεις μου ενοχλούν κάποιους και προσπαθούν με ψεύδη να επηρεάσουν τον κ Εισαγγελέα ο οποίος δικαιολογημένα δεν γνωρίζει το αντικείμενο της Σεισμολογίας. Διαφήμιση μου κάνουν ας μη το συνεχίσουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ Όσοι κοινοποιείτε προσθέτετε με copy paste και τα γραφόμενα μου γιατι κοινοποιείται μόνο η ανάρτηση της εφημερίδας!

H επίμαχη ανάρτηση για το ηφαίστειο της Σαντορίνης που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Δυστυχώς δε πάμε καλά όσον αφορά την Σαντορίνη. Από τον Οκτώβρη παρακολουθούμε με 20 επιπλέον σεισμογράφους το νησί και παρατηρούμε ότι από τον Ιανουάριο έχουμε σταδιακή εξαφάνιση του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο. Παράλληλα αντιδιαμετρικά της Γης ένα άλλο ηφαίστειο το γνωστό Tripanteco (κάτω αριστερά) παρουσιάζει το αντίθετο φαινόμενο σύμφωνα με το Ιαπωνικό Ηφαιστειακό Ινστιτούτο. Δηλαδή παρατηρείται ανύψωση του μάγματος. Πρόσφατες μετρήσεις που έγιναν από ομάδα Ιαπώνων ηφαιστειολόγων δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετατοπισθεί όλο το μάγμα που ήταν κάτω από τη Σαντορίνη προς το ηφαίστειο Tripanteko στο Πινοκιστάν δημιουργώντας μια τεράστια χοάνη κάτω από τη Σαντορίνη. Αν συμβεί αυτό θα έχουμε την εισρόφιση των υδάτων του Αιγαίου το οποίο θα μεταβληθεί σε λιμνοθάλασσα με ότι αυτό συνεπάγεται για το τουρισμό. Βέβαια αυτό έχει και τα καλά του γιατί σε πολλά νησιά πλέον θα μπορούμε να πηγαίνουμε οδικώς! Η πιθανότητα να συμβεί αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέα και ξεπερνά το 30%. Ελπίζω να πέφτω έξω αλλά δυστυχώς άλλα δείχνουν οι μετρήσεις. Θα σας κρατώ ενήμερους. (**) https://www.evima.gr/…/protaprilia-giati-leme…/amp/

Η συγκεκριμένη ανάρτηση, λοιπόν, ερευνάται για διασπορά ψευδών ειδήσεων, και δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ζήτησε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η εν λόγω ανάρτηση του Άκη Τσελέντη αποτελεί διασπορά ψευδών ειδήσεων επομένως και ποινικό αδίκημα, με βάση το αρ. 191 του Ποινικού Κώδικα.

«Κατόπιν σχετικής αναρτήσεως σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, του Σεισμολόγου, Διευθυντού του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Διευθυντού του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για τσουνάμι, κ. Άκη Τσελέντη, αναφορικά με επικείμενες καταστροφές βιβλικού ή και Ιρουρασικού μεγέθους στο Αιγαίο, με επίκεντρο τη Σαντορίνη Ν. Κυκλάδων, ανάρτηση η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία, λόγω και της προέλευσης της στον πληθυσμό της Σαντορίνης του Νομού Κυκλάδων, αλλά και παγκοσμίως, παραγγέλεσθε, όπως επειγόντως διερευνήσετε, σχηματίζοντας σχετική προκαταρκτική δικογραφία, την πιθανή τέλεση εκ μέρους του, κατά τα άλλα διακεκριμένου επιστήμονα, της ποινικώς κολασίμου πράξεως του άρθρου 191 Π.Κ. (Διασπορά ψευδών ειδήσεων)», αναφέρει ο Εισαγγελέας.

(με πληροφορίες από Dikastiko)

Δημοφιλή