Τζουλιάνι: Το κίνημα Black Lives Matter θέλει να πάρει τα σπίτια σας

«Δεν έχουν να κάνουν με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού.
Sun Sentinel via Getty Images

Πολλά χρόνια πριν στην ελληνική κοινωνία ακουγόταν η φράση, «Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια».

Την Δευτέρα, 22 Ιουνίου, στην άλλη μεριά του ατλαντικού, ο Ρούντι Τζουλιάνι, μιλώντας στο Fox News, υιοθέτησε την φράση αυτή με μία μικρή αλλαγή. Στην προκειμένη περίπτωση την θέση των κομμουνιστών πήρε το κίνημα Black Lives Matter.

Ο Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης την δεκαετία του ’90 και σήμερα νομικός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε πως το κίνημα Black Lives Matter δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα οργανωμένο δίκτυο αναρχικών που «θέλουν να καταστρέψουν την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών», να «καταργήσουν το δικαστικό σύστημα της χώρας» και «να πάρουν τις περιουσίες σας και να τις δώσουν σε αλλούς».

«Πρόκειται για ενορχηστρωμένη προσπάθεια» είπε στην δημοσιογράφο Λώρα Ίνγκραμ, που οι απόψεις της κατά καιρούς είτε πάνω στο θέμα της πανδημίας είτε τώρα με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τους χειρισμούς από πλευράς Τραμπ, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

«Δεν έχουν να κάνουν με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού. Αυτό έχει λήξει πολύ καιρό τώρα».

Οι απόψεις τοy Ρούντι Τζουλιάνι έρχονται λίγες μέρες μετά από αυτές ενός άλλου δημοσιογράφου - παρουσιαστή του Fox News, του Τάκερ Κάρλσον, που ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με «επικίνδυνες στιγμές» λόγω του κινήματος Black Lives Matter.

«Οι δρόμοι πλημμυρίζουν από νέους γεμάτους θυμό που σπάνε τα πάντα στο διάβα τους και τραυματίζουν όποιον τους φέρει αντίσταση. Όταν θέλουν κατι, απλά το παίρνουν. Αν τους κάνετε να θυμώσουν βάζουν φωτιά στην επιχείρηση σας. Ενοχλήστε τους και καταλαμβάνουν το κέντρο της πόλης σας και ανακηρύσουν μία νέα χώρα. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι′ αυτό και το ξέρουν».

Πηγή: HuffPost US

Δημοφιλή