Τζορτζ Κλούνει και 8 Δημοκρατικοί γερουσιαστές καλούν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από τις εκλογές

Ο Τζορτζ Κλούνει, σε άρθρο του στους New York Times, με τίτλο «Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν αναφέρει ότι «όμως χρειαζόμαστε έναν άλλο υποψήφιο».
via Associated Press

O Τζορτζ Κλούνεϊ, γνωστός ένθερμος υποστηρικτής των Δημοκρατικών, που συχνά εμπλέκεται ενεργά στη συγκέντρωση χρημάτων για το κόμμα, κάλεσε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μπροστά στις αμφιβολίες για την κατάσταση της υγείας του.

Και πλέον δεν είναι όμως ο μόνος. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Πατ Ράιαν ένωσε τη φωνή του με άλλους επτά Δημοκρατικούς που ζητούν πλέον δημόσια από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.

Ο Ράιαν, όπως και ο Κλούνει μέσα από τους New York Times, ζητούν από τον Μπάιντεν να παραιτηθεί «για το καλό της χώρας».

Ο Τζορτζ Κλούνει, σε άρθρο του στους New York Times, με τίτλο «Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Όμως χρειαζόμαστε έναν άλλο υποψήφιο» τόνισε πως «τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών (…), οι γερουσιαστές, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι άλλοι υποψήφιοι, που κινδυνεύουν να χάσουν τον Νοέμβριο, πρέπει να ζητήσουν από αυτόν τον πρόεδρο να αποσυρθεί οικειοθελώς».

«Δεν θα νικήσουμε τον Νοέμβριο με αυτόν τον πρόεδρο», σημείωσε.
Σκηνοθέτης και παραγωγός, ο Τζορτζ Κλούνεϊ υπενθυμίζει τη μακροχρόνια δέσμευσή του στις εκστρατείες που διεξάγουν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι.

«Τον περασμένο μήνα, ήμουν οικοδεσπότης στη μεγαλύτερη συγκέντρωση χρημάτων που οργανώθηκε ποτέ για έναν Δημοκρατικό υποψήφιο», συμπλήρωσε.

Αυτή η δεξίωση, με την παρουσία αστέρων του Χόλιγουντ και δωρητών, παρουσία του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 28 εκατομμύρια δολάρια, ένα ρεκόρ για το κόμμα.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν είχε τότε υπογραμμίσει τον «ενθουσιασμό» της ισχυρής βιομηχανίας του θεάματος. Η Καλιφόρνια και το προοδευτικό προπύργιό της, το Χόλιγουντ, αποτελούν μεγάλους χορηγούς των εκστρατειών του κόμματος, συμπεριλαμβανομένης της Silicon Valley.

Ο ηθοποιός περιγράφει πως είδε σε αυτό το γκαλά έναν Τζο Μπάιντεν αποδυναμωμένο, που δεν είχε σχέση με τον υποψήφιο που ήταν το 2020.

«Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Ως γερουσιαστή. Αντιπρόεδρο και πρόεδρο. Τον θεωρώ φίλο και πιστεύω σε εκείνον. Πιστεύω στον χαρακτήρα του, την ηθική του. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, κέρδισε πολλές μάχες, τις οποίες έπρεπε να αντιμετωπίσει», παραδέχθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Όμως, η μοναδική μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι εκείνη ενάντια στον χρόνο», έγραψε επίσης ο ηθοποιός, αναφερόμενος στις αμφιβολίες που αναζωπυρώθηκαν σχετικά με τις νοητικές ικανότητες του 81χρονου προέδρου, μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, στα τέλη Ιουνίου.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας ήρωας, έσωσε τη Δημοκρατία το 2020. Έχουμε ανάγκη να τη σώσει εκ νέου το 2024», κατέληξε ο Κλούνεϊ.

«Για το καλό της πατρίδας»

Από την πλευρά του σήμερα και ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ εξέφρασε την έντονη ανησυχία για την προσπάθεια επανεκλογής του προέδρου.

«Έχω μεγάλες ανησυχίες ότι ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον Νοέμβριο και οι ανησυχίες μου προέρχονται από την υπαρξιακή απειλή για τη χώρα αν κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Συνεπώς, νομίζω ότι πρέπει να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Μπλούμενταλ.

Προχθές ο Αμερικανός βουλευτής Άνταμ Σμιθ, ο ανώτερος Δημοκρατικός στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε συνέντευξή του στο CNN κάλεσε τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα.

Δημοφιλή