Βιονική γυναίκα: Ο άντρας της της έκοψε τα χέρια, μα αυτή έμαθε να αποδέχεται το σώμα της

Η «ολική επαναφορά» της Μαργκαρίτα Γκράτσεβα.
Vkontakte-Студия БЕЛЫЙ КЛЕВЕР фотостудия Серпухов

Ο εκτός ελέγχου πρώην σύζυγός της την είχε πάει σε ένα δάσος και της είχε κόψει τα χέρια με τσεκούρι, σε μια φρικιαστική ιστορία ενδοοικογενειακής βίας ωστόσο η Μαγκαρίτα Γκράτσεβα όχι απλά επέζησε, μα έμαθε να αποδέχεται το σώμα της και το νέο, βιονικό της μέλος- και μιλά για την εμπειρία της «ολικής επαναφοράς» της.

Η Γκράτσεβα ήταν 25 ετών όταν ο πρώην άνδρας της, Ντμίτρι, την πήγε στο δάσος και, εκτός ελέγχου από ζήλεια και οργή, με ένα τσεκούρι της έσπασε τους καρπούς, και τη συνέχεια της έκοψε τα δάχτυλα και τα χέρια, λέγοντάς της πως, αν δεν μπορούσε να είναι μαζί της, τότε θα έμενε ανάπηρη. Επίσης, την χτύπησε με το τσεκούρι στα πόδια πολλές φορές.

Η υπόθεση είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς είχε αναφερθεί ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των κινδύνων που συνεπάγεται αυτό που εκλαμβάνεται ως χαλάρωση των ρωσικών νόμων για την ενδοοικογενειακή βία.

Οι γιατροί ήταν σε θέση να επανασυγκολλήσουν το ένα από τα δύο της χέρια, μετά από εκτενή χειρουργική επέμβαση, ωστόσο στη θέση του δεύτερου έχει ένα προσθετικό- ένα βιονικό χέρι. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, στη σελίδα της στο κοινωνικό δίκτυο Vkontakte η Μαργκαρίτα έγραψε πως, μετά την επίθεση, ένιωθε πως δεν ήταν πλέον ελκυστική.

Vkontakte-Студия БЕЛЫЙ КЛЕВЕР фотостудия Серпухов

«Από ένα κορίτσι που δεν είχε ιδιαίτερα κουσούρια (ένα σπυράκι που εμφανιζόταν κάθε δύο μήνες δεν μετράει) έγινα ένα κορίτσι χωρίς χέρι και με πολλές ουλές στο αριστερό χέρι και πόδι» έγραψε η ίδια.

Vkontakte-Студия БЕЛЫЙ КЛЕВЕР фотостудия Серпухов

Όπως σημείωσε, δεν είχε μάθει ακόμα να αποδέχεται τον εαυτό της μετά την επίθεση, τον Σεπτέμβριο του 2017, προσθέτοντας ότι ακόμα και τώρα ενοχλείται από την εμφάνιση των χεριών και των ποδιών της. Ωστόσο, όπως λέει, πήρε κάποια μαθήματα για τη φύση της ελκυστικότητας και της ομορφιάς.

Vkontakte-Студия БЕЛЫЙ КЛЕВЕР фотостудия Серпухов

«Το σέξι δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση» ενός ατόμου, έγραψε- είναι κάτι «πιο βαθιά, κάπου στο εσωτερικό».

Πέραν της ανάρτησης στα social media, η Μαργκαρίτα ανέβασε και φωτογραφίες από μια φωτογράφηση, όπου επιδεικνύει το προσθετικό της χέρι. Το post αυτό προσέλκυσε εκατοντάδες θετικά σχόλια.

Vkontakte-Студия БЕЛЫЙ КЛЕВЕР фотостудия Серпухов

Όσον αφορά στον πρώην σύζυγό της, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση και καταβολή αποζημίωσης 35.000 δολαρίων στην ίδια, η οποία πήρε και την επιμέλεια των δύο παδιών τους. Η Γκράτσεβα έχει δηλώσει ότι περίμενε πιο αυστηρή ποινή- αξίζει να σημειωθεί πως το έγκλημα είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη και είχε οδηγήσει στην αποπομπή αστυνομικών λόγω εγκληματικής αμέλειας, καθώς είχαν αγνοήσει τις εκκλήσεις της να παρέμβουν για να την προστατέψουν από τον βίαιο σύζυγό της πριν τη φρικιαστική επίθεση.

Vkontakte-Студия БЕЛЫЙ КЛЕВЕР фотостудия Серпухов

Δημοφιλή