Βόλτα στο Σύνταγμα: Μια ματιά στο πόσο ριζικά έχει αλλάξει η ζωή μας

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Στην πλατεία Συντάγματος το φόντο είναι ίδιο, οι άνθρωποι, όμως, όχι.
Σύνταγμα
Σύνταγμα

Μια βόλτα στο Σύνταγμα αποφάσισε να κάνει σήμερα το πρωί, πρώτη ημέρα της καινούργιας εβδομάδας ο Γιώργος Δαγαλάκης της Eurokinissi κι ο αδιάψευστος μάρτυρας του φακού κατέγραψε την πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί την εποχή της πανδημίας με εκπληκτικό τρόπο.

Η κίνηση τους δρόμους ήταν ομολογουμένως μειωμένη και σ′ αυτό σίγουρα έχει συμβάλλει η τηλεργασία κι η απόφαση αυτοπροστασίας, καθώς και προστασίας των οικείων τους, εκείνων που αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Και στην πλατεία Συντάγματος, πάντως, ο αριθμός των περαστικών δεν ήταν μεγάλος.

Οι περαστικοί με φόντο το συντριβάνι, όσοι επέλεξαν να κάνουν μια στάση στα παγκάκια, οι βιαστικοί που άνοιγαν το βήμα για να πάνε στη δουλειά, κι εκείνοι πού είχαν το χρόνο να ρίξουν μια ματιά στις βιτρίνες της Ερμού φορούσαν - ως επί το πλείστον πάντα - μάσκες. Κάποιοι και γάντια.

Και παρ′ ότι τριγύρω τους, το φόντο της πόλης παραμείνει ίδιο, ρίχοντας μια ματιά σ′ αυτό το φωτογραφικό οδοιπορικό, εύκολα συνειδητοποιεί κανείς πώς η ζωή μας δεν είναι πια καθόλου όπως πριν.

Για πόσο ακόμα; Πιθανότατα η απάντηση να είναι στο χέρι του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί.

Σύνταγμα
Σύνταγμα
Σύνταγμα
Σύνταγμα
Σύνταγμα
Σύνταγμα
Σύνταγμα
Σύνταγμα
Σύνταγμα
Σύνταγμα