Βρετανία: Η Μις Μαγιό 2019 έχασε τον τίτλο της μετά από ρατσιστικό σχόλιο για τον Τζορτζ Φλόιντ

«Μπορεί να μην ήταν και τόσο αθώος», είπε και απήλθε από τον θρόνο των μπικίνι και των ολόσωμων.

Η Τζάσμιν Άρτσερ Τζόουνς κατάγεται από το Τσέστερ της Μεγάλης Βρετανία και είναι 23 ετών. Το 2019 κέρδισε τον τίτλο «Μις Μαγιό», γεγονός που την ώθησε να μετακομίσει στο Τέξας των ΗΠΑ. Δεν άργησε πολύ να δυσαρεστηθεί από το φυτίλι που άναψε στην κοινωνία η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς και αποφάσισε να απασφαλίσει. Πράγμα που, όπως φαίνεται, της στερεί όλη τη νέα της ζωή.

Η Τζάσμιν έχασε τον τίτλο λόγω ανάρτησης στις 3 Ιουνίου αναφορικά με το κύμα διαδηλώσεων που συντάραξαν την υφήλιο μετά τη δολοφονία του Φλόιντ στη Μινεάπολις. «Αυτό τώρα είναι γελοίο. Πρέπει να σταματήσει. ΟΛΕΣ οι ζωές έχουν αξία. Αν δεις τα στατιστικά καλά, περισσότεροι άοπλοι λευκοί έχουν πεθάνει παρά λευκοί τον τελευταίο χρόνο« γράφει μεταξύ άλλων το μοντέλο, προσθέτοντας το εξής: «Ναι, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να πουν ότι ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε ενώ ήταν αθώος αλλά εγώ ακόμη δεν έχω δει ισχυρές αποδείξεις γι αυτό. Υπάρχει υλικό από βίντεο που τον δείχνει να αρνείται να βγει από το αυτοκίνητο κάτι που εγγυάται στους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν όποιο μέσο είναι αναγκαίο για να συλλάβουν το άτομο».

View this post on Instagram

Sip sip sipping on a Saturday night 🍷

A post shared by jasminearcherjones (@jasminearcherjones) on

Δεν σταμάτησε εκεί. Η 23χρονη υπονοεί ότι ο Φλόιντ μπορεί να είχε κάνει και χρήση ναρκωτικών όταν σκοτώθηκε από τον αστυνομικό. Δύο εβδομάδες μετά ο σύντροφός της έκανε την ανάλογη ανάρτηση. ενώ ακολούθησαν κι άλλες.

Ο οργανισμός “Miss Swimsuit UK” - Μις Μαγιό Μ. Βρετανία” αναγκάστηκε να αφαιρέσει τον τίτλο από την εστεμμένη Τζασμίν διαγράφοντας τα ίχνη της από το site.

View this post on Instagram

Mexican mornings 🌅

A post shared by jasminearcherjones (@jasminearcherjones) on

Ο ιστότοπος αναφέρει: «Ο στόχος της Miss Swimsuit UK είναι να διαμορφώσει τα αστέρια ομορφιάς του αύριο, ικανοποιώντας τη ζήτηση της σημερινής γενιάς κοινωνικών μέσων για λαμπερά πρότυπα που μπορούν να φιλοδοξούν και να μιμηθούν».

Η ίδια δεν έχει ακόμη σχολιάσει την αφαίρεση του τίτλου της.

(Με πληροφορίες από Evening Standard)

Δημοφιλή