Βρετανία: Συμμορίες εκτρέφουν σκυλιά-δολοφόνους για «ακραίο κυνήγι»

|
A Broad Abroad

Είναι το νέο τρέντ στη Βρετανία. Συμμορίες νεαρών δημιουργούν μία νέα ράτσα κυνηγετικών σκυλιών για να σκοτώνουν όποιο ζώο βρουν μπροστά τους στην εξοχή. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η βρετανική Εταιρεία Προστασίας Ζώων (RSPCA) στην HuffPost UK, οι συμμορίες βασανίζουν κατοικίδια και άγρια ζώα «για πλάκα» και δημοσιοποιούν τα σχετικά βίντεο σε μυστικές προβολές που γίνονται στα πίσω δωμάτια κάποιων πάμπ.

Το φαινόμενο ονομάζεται «ακραίο κυνήγι» και έχει οδηγήσει στην δημιουργία μιας καινούργιας ράτσας σκύλων: Ο bull lurcher είναι διασταύρωση παράνομου πίτμπουλ τεριέ με lurcher - ο παραδοσιακός σκύλος των παράνομων κυνηγών - και εκπαιδεύεται για να εντοπίζει και να σκοτώνει λαγούς, αλεπούδες και ελάφια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολύ γρήγορα και πολύ άγρια σκυλιά. «Εχουν την ταχύτητα των lurcher και την τεράστια δύναμη σαγονιών των πιτμπουλ τεριέ...» δήλωσε εκπρόσωπος της RSPCA. «Τα ζώα της βρετανικής εξοχής δεν έχουν καμμία ελπίδα απέναντι σ′ αυτά τα σκυλιά...»

Οπως λέει ο επικεφαλής της Ομάδας Ειδικών Υπηρεσιών της RSPCA, τα κίνητρα αυτών των συμμοριών είναι καθαρά σαδιστικά. «Δεχόμαστε όλο και περισσότερες αναφορές για ανθρώπους που κυνηγούν ζώα με άγριους σκύλους» λέει ο Γουίλ Μίτσελ. «Εχουμε ασχοληθεί με περιπτώσεις ομάδων νεαρών ανδρών οι οποίοι περνούν τα βράδια τους βγαίνοντας στην εξοχή με τους σκύλους, κυνηγώντας αλεπούδες, ελάφια και οτιδήποτε άλλο βρουν μπροστά τους. Τα σκυλιά μπορούν να τραυματιστούν ή και να σκοτωθούν σ′ αυτές τις μάχες, αλλά γι′ αυτούς τους ανθρώπους το θέμα δεν είναι ούτε τα χρήματα, ούτε τα στοιχήματα. Το θέμα είναι τι μπορούν να κάνουν οι σκύλοι. Ποιός έχει τον ισχυρότερο. Είναι πραγματικά σοκαριστικό. Σκοτώνουν για πλάκα. Δεν κερδίζουν απολύτως τίποτα...»

Στις αρχές Δεκεμβρίου ένας βρετανός φυλακίστηκε για 22 βδομάδες και του απαγορεύτηκε η κατοχή ζώων για την υπόλοιπη ζωή του, όταν η RSPCA βρήκε βίντεο στα οποία παρότρυνε τα σκυλιά του να επιτεθούν σε μία κατοικίδια γάτα και μία αλεπού. «Ενας από τους δικαστές εγκατέλειψε την αίθουσα γιατί δεν μπορούσε να βλέπει τις σοκαριστικές εικόνες...» λέει ο Μίτσελ.

«Οι άνθρωποι που βασανίζουν και σκοτώνουν ζώα, σπάνια σταματούν εκεί» τονίζει η Σουζάν Χίνεϊ, της Ομάδας εναντίον Βίαιων Σπορ. «Συνεχίζουν με άλλα εγκλήματα, ναρκωτικά, αντικοινωνική συμπεριφορά και άλλες μορφές βίας...»