Βρέθηκαν 83 κιλά ηρωίνης στα Πατήσια: Στις έρευνες στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ

Υπήρχαν πληροφορίες για μεγάλη μεταφορά ναρκωτικών στη χώρα μας.
ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση, που ήταν έτοιμη να διακινήσει συνολικά 83 κιλά ηρωίνης, εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με το γραφείο της αμερικάνικης δίωξης ναρκωτικών της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Οι ναρκέμποροι εισήγαγαν τα ναρκωτικά από την Τουρκία, τα αποθήκευαν στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στα Πατήσια, και στη συνέχεια τα προωθούσαν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Αθήνα δύο αλλοδαπούς και ταυτοποίησαν μία 25χρονη Ελληνίδα, συνεργό τους, η οποία αναζητείται.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πληροφορία που είχαν οι Αμερικανοί ότι επίκειται μεγάλη μεταφορά ναρκωτικών από την Τουρκία στη χώρα μας. Συγκεκριμένα η πληροφορία ανέφερε ότι το κύκλωμα ναρκωτικών θα εισάγει ηρωίνη.

Ακολούθησε έρευνα μέσω της οποίας εντοπίστηκαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και η «καβάτζα» τους, όπου θα αποθήκευαν την ηρωίνη.

Έτσι, τη Δευτέρα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στα Πατήσια αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα και εντόπισαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 82 κιλών και 724 γραμμαρίων, συσκευασμένη: σε 35 χάρτινα κουτιά υποδημάτων, εντός των οποίων υπήρχαν 56 πλαστικές συσκευασίες, αεροστεγώς σφραγισμένες, συνολικού μικτού βάρους 55 κιλών και 575 γραμμαρίων και σε 56 νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους 27 κιλών και 149 γραμμαρίων.

Η αξία των κατασχεθεισών ποσοτήτων ηρωίνης, στην παράνομη αγορά, υπερβαίνει το ποσόν του 1.650.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν ακόμα χρήματα και κινητά τηλέφωνα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημοφιλή