Γαλλία: Απίθανη αντίδραση υπουργού που ξέχασε να φορέσει την μάσκα της

Καταγράφηκε από τον τηλεοπτικό φακό.
FRANCOIS GUILLOT via Getty Images

Η υφυπουργός, Ανιές Πανιέρ Ρουνασέρ, κάλυψε το πρόσωπό της με τα χέρια της πανικόβλητη, αφού συνειδητοποίησε ότι πήγε στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της Γαλλίας χωρίς να φοράει τη μάσκα της.

Η Ρουνασέρ, που έχει το χαρτοφυλάκιο της Βιομηχανίας, έφτασε με αυτοκίνητο, που οδηγούσε σοφέρ, στην Πλας ντε λα Κονκόρντ στο Παρίσι για την έναρξη της τελετής της Ημέρας της Βαστίλης.

Αφού χαιρέτησε άλλους αξιωματούχους, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν μάσκες, κατόπιν, συνειδητοποίησε ότι η ίδια δεν φορούσε. Επιχείρησε να επιστρέψει στο αυτοκίνητό της για να βρει τη μάσκα της, ωστόσο το όχημα είχε ήδη φύγει.

Ο τηλεοπτικός φακός την κατέγραψε να κάνει έντονες κινήσεις, να μιλάει ζωηρά σε όσους βρίσκονταν γύρω της και να δείχνει το πρόσωπό της. Λεπτά αργότερα, ένας αξιωματούχος έσωσε την υφυπουργό από τη ντροπή δίνοντάς της μια επιπλέον μάσκα που διέθετε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ενθάρρυνε τους συμπατριώτες του να φορούν μάσκες όπου είναι δυνατό, όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, ακόμα και υπαίθριους.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα