Γαλλία: Ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας κινηματογράφου θα δικαστεί για σεξουαλική επίθεση

Η δίκη ορίστηκε για τις 14 Ιουνίου.
via Associated Press

Ο Dominique Boutonnat, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) στη Γαλλία, θα δικαστεί τον Ιούνιο με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης στον βαφτισιμιό του, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Ακτιβιστές κάλεσαν τον 54χρονο Boutonnat να παραιτηθεί από τη θέση του μετά τις καταγγελίες, λέγοντας ότι δεν είναι ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της απαιτούμενης αλλαγής. Ο Boutonnat αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Το γραφείο του εισαγγελέα είπε ότι η δίκη ορίστηκε για τις 14 Ιουνίου. Ούτε το CNC ούτε ο δικηγόρος του Boutonnat ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια.

Ο βαφτισιμιός του Boutonnat, ο οποίος δεν είναι συγγενής, τον κατηγόρησε το 2020 για σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια διακοπών στην Ελλάδα νωρίτερα την ίδια χρονιά, όταν ήταν 21 ετών.

Ο παραγωγός ταινιών είπε ότι επρόκειτο για «συναινετικό φιλί», αλλά κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση τον Σεπτέμβριο του 2022. Η γαλλική κυβέρνηση τον είχε επαναδιορίσει πριν από λίγους μήνες για δεύτερη θητεία ως πρόεδρος του CNC, προς μεγάλη απογοήτευση των ακτιβιστών.

Η υπόθεση επανήλθε στο φως της δημοσιότητας όταν η ηθοποιός Judith Godrèche ζήτησε να απομακρυνθεί ο Boutonnat από τη θέση του κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στη Γερουσία την περασμένη εβδομάδα.

via Associated Press

Η Godrèche έχει γίνει βασικό πρόσωπο στο γαλλικό κίνημα #MeToo τους τελευταίους μήνες αφού κατηγόρησε δύο σκηνοθέτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση όταν ήταν ανήλικη, κατηγορίες που αρνούνται.

Το CNC είναι ο κύριος κρατικός φορέας για τον κινηματογράφο στη Γαλλία και πηγή γενναιόδωρης οικονομικής βοήθειας για τοπικές και ξένες ταινίες τέχνης.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή