ΔΙΕΘΝΕΣ
26/02/2020 12:13 EET | Updated 26/02/2020 12:32 EET

Γαλλία: Σκυλιά κατασπάραξαν έγκυο που περπατούσε στο δάσος

Μεταξύ αυτών και το κατοικίδιό της - Η άτυχη γυναίκα αιμορράγησε μέχρι θανάτου.

Photographer Nick Measures via Getty Images

Μία έγκυος γυναίκα που κατασπαράχθηκε από σκυλιά ενώ έκανε περίπατο σε δάσος στη βόρεια Γαλλία μπορεί ενδεχομένως να βρήκε μαρτυρικό θάνατο από το ίδιο το κατοικίδιό της.

Η σορός της Ελίζα Πιλάρσκι, βρέθηκε γεμάτη από δαγκώματα σε δάσος κοντά στο Ρετζ, 89 χλμ. βορειοανατολικά του Παρισιού, τον περασμένο Νοέμβριο.

Η νεκροψία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άτυχη γυναίκα, η οποία ήταν έξι μηνών έγκυος, αιμορράγησε μέχρι θανάτου από τα δαγκώματα που δέχθηκε στα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι της.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει διαμάχη στη Γαλλία, με την ευθύνη για τον μαρτυρικό θάνατο της γυναίκας να αποδίδεται αρχικά σε μια αγέλη σκύλων ενός ντόπιου κυνηγετικού συλλόγου.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα DNA και σάλιου από 67 σκύλους: πέντε που ανήκαν στην Πιλάρσκι και τον σύντροφό της και 62 από τον τοπική κυνηγετική λέσχη Rallye de la Passion.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αδικήματα της αμέλειας και της απροσεξίας σε βάρος άγνωστων ατόμων - μια γαλλική νομική διαδικασία που ακολουθείται όταν ο ένοχος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Τώρα οι ντετέκτιβ εστιάζουν την προσοχή τους στον Κέρτις, τον ηλικίας δύο ετών σκύλο του ζευγαριού, με τον οποίο το θύμα περπατούσε όταν πέθανε. Το ζώο έχει δείξει βίαιη συμπεριφορά από τότε που έχει τεθεί σε επιτήρηση στο πλαίσιο της έρευνας.

Σε δήλωσή του την Τρίτη, ο τοπικός εισαγγελέας τόνισε: «Η αυτοψία επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της Ελίζα Πιλάρσκι ήταν το αποτέλεσμα αιμορραγικού σοκ μετά από πολλαπλές πληγές, τα χαρακτηριστικά των οποίων υποδηλώνουν τη δράση ενός ή περισσότερων σκύλων»

Είπε ότι δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί πόσα ζώα επιτέθηκαν στην έγκυο καθώς υπήρχαν «πολυάριθμα δαγκώματα στα ίδια σημεία του σώματός της»

Δύο κτηνίατροι κλήθηκαν να κάνουν μια γνωμάτευση για την συμπεριφορά του Κέρτις, ο οποίος κρατείται απομονωμένος, για να διαπιστώθει εάν συμμετείχε στη θανατηφόρα επίθεση.

Σύμφωνα με την πόρισμά τους, ο σκύλος είχε αρκετές «γρατζουνιές» στη μουσούδα και το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το συγκεκριμένο ζώο είχε εμπλακεί σε δύο περιστατικά μετά την επίθεση και είχε αρπάξει δύο άτομα από τα ρούχα τους κατά τη διάρκεια της ανάλυσης της συμπεριφοράς του. Ενα άλλο άτομο δέχθηκε δάγκωμα στο χώρο όπου φυλασσόταν ο σκύλος.

Ο σύντροφός της επιμένει ότι ο Κέρτις, που είχε περιγραφεί ως διασταύρωση γκρεϊχάουντ γουίπετ με πατερντέιλ τεριέ, αλλά πιστεύεται ότι είναι αμερικανικό πιτ μπουλ τεριέ - μια ράτσα απαγορευμένη στη Γαλλία - δεν θα μπορούσε να σκοτώσει την Πιλάρσκι. Οπως ισχυρίστηκε, η επακόλουθη επιθετικότητα του σκύλου ήταν αποτέλεσμα του άγχους της απομόνωσης.

Ο κυνηγετικός σύλλογος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι κανένα από τα σκυλιά του δεν είχε τραυματισμούς ή ίχνη αίματος που θα μπορούσαν να τα συνδέσουν με την επίθεση.

(με πληροφορίες από Guardian)