ΔΙΕΘΝΕΣ
03/08/2021 07:18 EEST

Γαλλία: Γιγαντιαίο πάντα γέννησε δίδυμα σε ζωολογικό κήπο

«Είναι γεμάτα ζωντάνια, ροζ και παχουλά»

Ενα «εξαιρετικό γεογονός» προέκυψε σύμφωνα με τους επιστήμονες στον ζωολογικό κήπο ZooParc de Beauval, στην κεντρική Γαλλία, αφού γιγαντιαίο πάντα έφερε στον κόσμο δίδυμα.

Τα μικρά πάντα της Χουάν Χουάν, ζυγίζουν 149 και 129 γραμμάρια αντίστοιχα.

«Είναι γεμάτα ζωντάνια, ροζ και παχουλά» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ζωολογικός κήπος.

Η αναπαραγωγή των πάντα - τόσο σε αιχμαλωσία όσο και στη φύση - είναι πολύ δύσκολη, λένε οι ειδικοί, καθώς λίγες από τις αρκούδες που προέρχονται έχουν οίστρο.Αλλά η Χουάν Χουάν - η οποία έχει παραχωρηθεί από την Κίνα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα - είναι ήδη μαμά του Γιουάν Μενγκ, του πρώτου panda που γεννήθηκε στη Γαλλία.

Ωστόσο, ήταν ακόμα πολύ συναρπαστικό για το προσωπικό του ζωολογικού κήπου όταν η Χουάν Χουάν και ο σύντροφός της Γιουάν Ζι κατάφεραν να έρθουν σε «επαφή» οκτώ φορές μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Οι κτηνίατροι πραγματοποίησαν επίσης τεχνητή γονιμοποίηση, για να είναι σίγουροι. Ο τοκετός της Χουάν Χουάν παρακολουθήθηκε προσεκτικά από δύο κτηνιάτρους που ήρθαν ειδικά για την περίσταση από την Κίνα, ανέφερε το ZooParc de Beauval.

Τα γιγαντιαία πάντα, μετά από ανακοίνωση Κινέζων επιστημόνων τον περασμένο μήνα, δεν θεωρούνται πλέον είδος προς εξαφάνιση και σήμερα έχουν φτάσει αισίως τα 1.800 παγκοσμίως, χάρη στο ειδικό πρόγραμμα που εκπονήθηκε για την προστασία και αναπαραγωγή τους.