Γεμίζουν οι φυλακές με διακινητές προσφύγων: Συνολικά 3.000 κρατούμενοι

Ανησυχία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς αυξάνεται με μεγαλύτερο ρυθμό η πληρότητα στις φυλακές της χώρας.
ASSOCIATED PRESS

Με αυξητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι συλλήψεις διακινητών προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, στον Έβρο και στην ενδοχώρα.

Το ποσοστό των διακινητών επί του συνόλου των κρατουμένων έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες σημαντικά, καθώς συναρτάται με την αύξηση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και στον Έβρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα κρατούνται στις φυλακές όλης της χώρας συνολικά 3.000 άτομα που έχουν συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Κως. Εκεί συλλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά δουλέμποροι, οι οποίοι οδηγούνται στον Εισαγγελέα και κρίνονται προφυλακιστέοι. Το αποτέλεσμα είναι οι φυλακές του νησιού να μη μπορούν να αντέξουν τον υπερπληθυσμό. Έτσι, γίνονται μεταγωγές προφυλακισμένων διακινητών από την Κω σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Η αύξηση των συλλήψεων, η οποία φανερώνει ότι οι αστυνομικές και λιμενικές Αρχές δουλεύουν εντατικά στα σύνορα, έχει προκαλέσει ανησυχία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς αυξάνεται με μεγαλύτερο ρυθμό η πληρότητα στις φυλακές της χώρας.

6 συλλήψεις σε ένα 24ωρο

Ενδεικτικό είναι ότι το Λιμενικό συνέλαβε χθες και προχθές, Τετάρτη και Πέμπτη, μέσα σε ένα 24ωρο έξι διακινητές, σε ισάριθμα διαφορετικά περιστατικά στο Αιγαίο.

Σε επιχειρήσεις διάσωσης συνολικά 117 προσφύγων και μεταναστών, συνελήφθησαν τρεις διακινητές σε τρία διαφορετικά περιστατικά σε Λέσβο, Χίο και Κω.

Το ίδιο χρονικό διάστημα συνελήφθησαν ακόμα τρεις δουλέμποροι, οι οποίοι διακίνησαν πρόσφυγες και μετανάστες με λέμβους σε Σάμο, Λέσβο και Χίο.

Δημοφιλή