Γιατί αυτή η χώρα είναι η πιο «fit» στον κόσμο

Γιατί αυτή η χώρα είναι η πιο «fit» στον κόσμο
Halfpoint Images via Getty Images

Και όμως.. υπάρχει μια χώρα που οι άνθρωποι κατ′ επιλογήν περπατούν μέχρι τη δουλειά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ουγκάντα, είναι μια από τις πιο δραστήριες χώρες στο κόσμο. Η έρευνα που διεξήγε, έδειξε ότι μόνο το 5.5% των κατοίκων είχαν μικρή κινητικότητα, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο που πάνω από το μισό του πληθυσμού δεν κάνει καμία φυσική δραστηριότητα.

Harry Hook via Getty Images

Η Τζένιφερ Ναμουλέμβα, ξοδεύει σχεδόν 1μιση ώρα στο περπάτημα για να φτάσει στη δουλειά, 5 φορές την εβδομάδα.

«Έχω συνηθίσει την απόσταση και δεν μου κάνει πλέον εντύπωση. Δεν φοράω ποτέ ωραία παπούτσια στη δουλειά και ήθελα και εγώ μια φορά να δοκιμάσω την άλλη πλευρά της ζωής..να οδηγήσω κάποιο αμάξι ή μηχανή», δήλωσε η Τζένιφερ στο BBC, κοιτάζοντας τα σανδάλια της που ήταν γεμάτα λάσπη.

Από ότι φαίνεται στην έρευνα, όσο πιο φτωχή είναι μια χώρα τόσο πιο πιθανό είναι οι κάτοικοί της να αποφύγουν κάποιο μέσο μεταφοράς. Όμως και άλλες χώρες με χαμηλό εισόδημα όπως το Κουβέιτ, έχουν μεγάλο ποσοστό ενηλίκων (65%) που δεν δραστηριοποιούνται σε κανέναν τομέα.

Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να υιοθετήσετε αυτόν τον τρόπο ζωής, δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο από το να αφήσετε τα αυτοκίνητά σας στην άκρη και να στηριχτείτε στα πόδια σας.

Άντε..και καλά αποτελέσματα.